Iz Dječijeg vrtića „Bambi“ u Rogatici – Saradnja sa vršnajcima iz Užica

22.08.2017.

obdaniste-rogatica-1

ROGATICA – Tek minulo Preobraženje Gospodnje kao krsna slava opštine Rogatica bilo je povod da kao gosti ovdašnjeg Dječijeg vrtića „Bambi“ u dvodnevnoj posjeti borave djeca i vaspitači Dječijeg vrtića „Poletarac“ iz Užica.

To je, reče direktorka Vrtića u Rogatici Nataša Duvnjak, nadamo se, početak dugotrajnije saradnje naše ustanove i kolega u Užicu. Oni su nam došli povodom krsne slave opštine i zajedno sa našom djecom priredili prigodan program, a mi ćemo njima uzvratiti kada oni odrede termin. Poziv je već uručen i prihvaćen.

obdaniste-rogatica-2

Inače, vrtić „Poletarac“ je jedan od osam u gradu na obalama Đetinje. U vrtiću svakodnevno kroz razne oblike boravi oko 300 mališana od jaslica do predškolaca koji kod nas u škole polaze sa sedam godina, reče Veselinka Jovanović, direktorica Predškolske javne ustanove u Užicu uz napomenu da su ona i svi iz „Poletarca“ počašćeni što su došli u Rogaticu i razmijenili iskustva u radu sa djecom. Deca su opet, dodaje ona, stekla dosta novih prijatelja i uživala sa vršnjacima iz „Bambija“. Ubeđena sam da će im ovo obostrano ostati u dugotrajnom sećanju.

Pošto se po starom, dobrom, srpskom običaju u goste, pogotovo uz krsnu slavu, ne ide praznih ruku, mali Užičani i njihovi vaspitači došli su sa velikim paketom igračaka i drugih poklona, Sa radoznalošću, kakvu samo djeca znaju iskazati, otvorili su ga mališani iz Rogatice i „nađeno“ će im kao osvježenje među igračkama, kako rekoše, dobro doći za igru u narednim danima.