Obilježena krsna slava manastira Dobrun

SRNA - Jovana Borovčanin - 28. avgusta 2017. 058.ba

slava-dobrun

VIŠEGRAD – U manastiru Dobrun kod Višegrada danas je u prisustvu velikog broja vjernika obilježena krsna slava manastira Uspenije Presvete Bogorodice.

Svetu liturgiju služilo je bratstvo manastira Dobrun sa sveštenstvom i monaštvom, a nakon liturgije litija je prošla oko crkve.

Besjedu je govorio protonamjesnik i straješina Saborne crkve u Sarajevu Vladimir Stupar, koji je istakao da se ljubav koju srpski narod ima prema Presvetoj Bogorodici u cijeloj vaseljeni ne može iskazati.

„Ta ljubav je veća i šira od nebesa, zato što nas je Majka Božija nahranila, kao što je Gospoda nahranila mlijekom, tako i nas poji i hrani svojim milosrđem i ljubavlju“, istakao je Stupar.

Protojerej Aleksandar Novaković rekao je da ova svetinja svjedoči ime Božije, ime pravoslavno i čuva identitet ovoga naroda.

„Molili smo se Gospodu da sačuva ovaj vjerni narod, sve nas i da kao ljudi napredujemo i da se kao hrišćani očuvamo i sa ljubavlju dođemo ovdje u Dobrun“, istakao je Novaković.

Nakon liturgije i litije, pripremljena je slavska trpeza.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: