Promocija romana „Mrs vodu pije“

27. avgusta 2017. 058.ba

received_10212520411679694

ČAJNIČE – U subotu veče Narodna biblioteka „Branko Ćopić“ bila je mjesto kulturne, književne i istorijske svečanosti.

U centru svih dešavanja bio je pisac, pripovjedač i poeta Božidar Stanar. Gospodin Stanar je imao promociju svojd knjige „Mrs vodu ne pije“.

Ipak prije toga održana je mala promocija u kojoj je ovaj stvaralac čajničkog biblioteci zavještao svoj legat. Tako je naša biblioteka postala bogatija za preko hiljadu knjiga, različitih žanrova, koje ne neki način predstavljaju i veliki dio života Božidara Stanara. To su naslovi koje je ovaj plodni autor skupljao tokom čitavog svog života. Neke su kupljene, neke dobijene na poklon, i sve zajedno predstavljaju istinsku strast jedne umjetničke duše prema čitanju i magiji knjige.
Direktor biblioteke Jelena Tadić istakla je da velika čast biti dobiti legat, pogotovo za jednu malu književnu ustanovu kao što je naša.
Prisutnima se obratio i načelnik Goran Karadžić koji je istakao značaj legata za našu biblioteku, ali i ukupan kulturni život opštine Čajniče.

Kroz ovo svečano veče vodio nas je Zoran Nedeljković, direktor izdavačke kuće „Žiralac“ Požege.

O Stanaru i njegovom legatu govorio je književnik iz Užica Slobodan Ristović. Između ostalog dočarao je veče riječima:

„Čajniče je srpska Aleksandrija ove večeri.“

Nedeljko Babić, književnik iz Milića govorio je o bogatom stvaralaštvu Božidara Stanara.
Babić je istakao obimnost i značaj životnog djela kolege pisca.

Marija Karadžić, bibliotekar u čajničkom hramu knjiga, inače magistar srpskog jezika i književnosti pričala je o knjizi „Mrs vodu ne pije“:

„U vrijeme kada umjetnost gubi smisao, a posebno književno stvaralaštvo, Stanar predstavlja knjigu iz bezdanih dubina srpskog jezika i duha svoga naroda.“

Legat sa knjigama gospodina Stanara nalazi se u čitaonici biblioteke, i zaista predstavlja pravo malo blago puno književnih bisera, dijamanata i rubina.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,