Duhovno veče u Čajniču

30. oktobra 2017. 058.ba

duhovno-vece-u-cajnicu-1

ČAJNIČE – Svetosavski dom u porti Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču bio je mjesto proslave treće godine postojanja Crkvenog dječijeg hora „Krasnica“. Svečanost su uveličali i gosti iz Berana, Etno grupa „Đurđevi Stupovi“.

Sjajno, divno, uzvišeno veče, nevjerovatna djeca su učinila nezaboravnim, kulturnim i duhovnim iskustvom. Zaista možemo samo da žalimo one koji su propustili priliku da uživaju u nečemu što se gotovo može porediti sa nezemaljskim iskustvom. Hor je pojao pjesmu za pjesmom vraćajući sve nas prisutne u djetinjstvo, u neka bezbrižna i, djeci u nama, srećna vremena. Gosti iz Berana, mala, ali uvježbana grupa dječaka i djevojčica su kombinacijom muzike i pjesme prosto slikali srpsku istoriju i tradiciju. Mogli ste je gotovo vidjeti kako se odvija pred vašim očima. Ritam nota i zvuk glasa, plesali su ples vječnosti, a sve u izvođenju sjajne beranske djece.

duhovno-vece-u-cajnicu-2

Čajnički mališani su nam priredili kratku predstavu, više kao igrokaz koji nam na upečatljiv način govori o problemima sadašnjice, izgubljenosti mladih generacija, i smušenosti starijih, o poremećenim sistemima vrijednosti, gdje je svima forma postajao važnija od strukture.

Svoj kratki solo nastup imao i nevjerovatni mali maestro o kojem smo već pisali, Balša Kajević.

duhovno-vece-u-cajnicu-3

Na kraju gostima, i svima prisutnim obratio se i organizator ove večeri protojerej stavrofor Momir Vasiljević:

„Djeca su naše najveće bogatstvo koje moramo njegovati i čuvati. Dječiji crkveni hor „Krasnica“ njeguje duhovnu i crkvenu muziku, zato pošaljite i vi svoju djecu u crkvu i hram Boga živoga. Tako će djeca dosta naučiti i sačuvati svoju dušu. Hvala svima koji su večeras bili sa nama na ovoj divnoj duhovnoj svečanosti. Bog vas blagoslovio.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: