Nedjelja djeteta u Rogatici – Maskenbal za pamćenje [FOTO]

07.10.2017.

maskenbal-u-rogatici-2017-1

ROGATICA – Trećom po redu žurkom i maskenbalom koji je sinoć održan u motelu „Park“ u organizaciji Dječijeg vrtića „Bambi“ u Rogatici su okončane manifestacije posvećene Nedjelji djeteta koja je ove godine provedena pod motom „Dječiji svijet – Moj svijet“.

maskenbal-u-rogatici-2017-2

Na za ovu priliku posebno uređenoj pisti pred velikim brojem mama, tata, baka i deka i ostalih znatiželjnika sa maskama samo njima znanih dječijih junaka prodefilovalo je preko 80 mališana iz Vrtića „Bambi“, Udruženja djece sa posebnim potrebama „Rastimo srećno“ i djece iz porodica koje koriste neku od socijalnih zaštita.

maskenbal-u-rogatici-2017-3

Bilo je tu princeza, supermena, betmena, gusara, vila, doktora, kauboja, pepeljuga, crvenkapica, patuljaka do popova i šerifa. Posebnu pažnju kostimom i godinama privukla je mala Marija Lelek kao Maša, Simeon Rutešić kao Čarli Čapin, Đurđina Frganja kao grozd grožđa, Marija Simsija kao ciganka, jednogodišnja Emilija Šalić kao crvenkapica, Sofija Ristović kao princeza, ali i Vasilije Nikolić koji je na maskenbal došao sa dječijom traktorom na čijoj prikolici su bila drva i tako redom.

maskenbal-u-rogatici-2017-4

Pistom su prošertali i Anđela, Andrea, Kristijan i Nikola Okilj, braća i sestre, iz porodice sa četvoro i više djece. Njima će, kao i svim ostalim mališanima od kojih su neki, kao mamine maze, čak i plakali dok su pistom šetali, ovo veče ostati u trajnom sjećanju, a vrijedni Bambijevci još jednom su se pokazali kao uspješni organizatori ovakvih i sličnih druženja predškolaca i odraslih.

maskenbal-u-rogatici-2017-5

Još da kažemo da su sva djeca na žurci nagrađena slatkišima i balonima koje je obezbijedio organizator uz podršku Opštine i PP „Despot“, a Industrija mesa „Vizion“, za ovu manifestaciju bez ikakve naknade ustupila je veliku salu motela „Park“.

maskenbal-u-rogatici-2017-6

maskenbal-u-rogatici-2017-7

maskenbal-u-rogatici-2017-8

maskenbal-u-rogatici-2017-9

maskenbal-u-rogatici-2017-10

maskenbal-u-rogatici-2017-11

maskenbal-u-rogatici-2017-12