Proslavljen praznik Materice u Čajniču

24. децембра 2017. 058.ba

Hram u Čajniču

ČAJNIČE – U hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču služenjem svete Liturije, proslavljen je praznik Materica.

Svetu Liturgiju je služio protojerej Dragiša Simić uz sasluženje sveštenstva hrama.

Hram je bio ispunjen vjernim narodom a naročito majkama, bakama i djecom. Većina prisutnih vjernika, pričestili su se Tijelom i Krvlju Hristovom.

Vjernicima koji su ispunili hram u Čajniču prigodnom besedom obratio se protojerej Dragiša Simić, koji je rekao:
„Majčinstvo je najuzvišenija dužnost žene. Sveti Oci kažu da je ljubav majčinska najsličnija ljubavi Božijoj. Veoma je važna uloga majke u vaspitavanju djece. Majka je stub porodice, a porodica je osnovna ćelija društva i Crkve. Kada su jednog visokoobrazovanog i uspješnog čovjeka upitali šta je na njega najviše uticalo da postigne to što je postigao, odgovorio je: Toplo krilo moje nepismene majke. I pjesnik kaže: Više od sto učitelja jedna dobra majka vrijedi“.

Otac Dragiša je svim majkama čestitao praznik i pomolio se Gospodu i Majci Božijoj da svim majkama sadašnjim i budućim budu na pomoći u odgajanju i vaspitavanju djece u dobre ljude. Jer kako je rekao sveti vladika Nikolaj Velimirović: „Nema sile koja može učiniti čovjeka istinski dobrim, osim sile vjere.

Na izlazu iz hrama članice Kola srpskih setara pri Crkvenoj opštini Čajniče, nakon Svete liturgije, dijelile su kolače spremljene za praznik Materice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: