U susret Nikoljdanu u Dječijem vrtiću „Bambi“ u Rogatici [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 15. децембра 2017. 058.ba

u-susret-nikoljdanu-vrtic-rogatica-1

NIKOLJDANSKE ČIZMICE ZA VESELJE MALIŠANA

ROGATICA – Sveti Nikola je krsna slava Dječijeg vrtića „Bambi“ u Rogatici. U čast i slavu ovog velikog svetitelja zaposleni i preko 60 mališana koji koriste neku od usluge ove javne ustanove i ove godine, pete po redu, čine sve da praznik provedu što svečanije i dostojanstvenije.

u-susret-nikoljdanu-vrtic-rogatica-2

Prostorije Vrtića već su rukama i maštom mališana uz pomoć njihovih vaspitača, okićene u čast Svetog Nikole i predstojećih novogodišnji i božićnih praznika.

Jedna od pripremnih manifestacija bila je i radionica za roditelje djece pod nazivom „Nikoljdanska čizmica“ u okviru koje su, uglavnom mame mališana iz Vrtića sa imenima svojih sinova ili kćeri na unaprijed pripremljenim čizmicama maštom i kreaktivnošću oživljavale dječiji svijet koje će djeca na dan obilježavanja slave dobiti kao poklon.

u-susret-nikoljdanu-vrtic-rogatica-3

Čizmice će, reče direktorka Vrtića Nataša Duvnjak, biti do vrha napunjene slatkišima koje će i ove godine darivati Opštinska uprava i načelnik Milorad Jagodić.

Nikoljdanu su posvećene i prigodne izložbe radova koje su uradila djeca iz Vrtića na temu Nikoljdana, zime i predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika. Uz to na dan obilježavanja slave biće izvedena dramatizacija običaja uz ovaj praznik u kojim će djeca biti nosioci uloga od domaćina do lomača slavskog kolača, čitača slavarice i većine gostiju za trpezom.

u-susret-nikoljdanu-vrtic-rogatica-4

u-susret-nikoljdanu-vrtic-rogatica-5

u-susret-nikoljdanu-vrtic-rogatica-6

u-susret-nikoljdanu-vrtic-rogatica-7

u-susret-nikoljdanu-vrtic-rogatica-8

u-susret-nikoljdanu-vrtic-rogatica-9

u-susret-nikoljdanu-vrtic-rogatica-10

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,