Bogojavljenje u Rogatici – Sveta voda otišla u brojne porodice [FOTO]

19.01.2018.

ROGATICA – Uz veliki crkveni i hrišćanski praznik Bogojavljenje u crkvi Svete Trojice u Rogatici održana je danas sveta liturgija koju su služili sveštenici ovog svetog hrama na čelu sa protojerejem Predragom Masalom.

Na kraju liturgije prota Masal održao je prigodnu besjedu u Bogojavljenju kojoj se posebno osvrnuo na duhovni značaj osvećenja bogojavljenske vodice na ovaj veliki praznik. Posebno je napomenuo da ovu svetu vodu, koja se nikad ne kvari, treba da ima svaka hrišćanska kuća i da je ne čuva kao amajliju, nego da je svakodnevno troši i obnavlja na radost ukućana i bližnjeg svoga.

Otac Masal posebno se osvrnuo na Božiju zapovijest: „Ne uzimaj uzalud ime Gospoda Boga svojega“, a pogotovo psovati ga što je grijeh nad grijehovima.

Nakon toga, a poslije svete litije oko crkve, u prisustvu više desetina vjernika, obavljeno je osvećenje bogojavljenske vodice, koju su ovog lijepog i sunčanog januarskog dana, u manjim i većim količinama, ponijeli svojim kućama svi prisutni ovom svetom činu.