Čajniče, nova ruta migracije?

12.03.2018.

ČAJNIČE – Proteklog vikenda na teritoriji opštine Čajniče pronađeno je 15 ilegalnih migranata. Radi se o ljudima iz Sirije, Palestine, Libije i drugih u nedavnim i aktuelnim ratovima zahvaćenih zemalja arapskog svijeta.

U saopštenju za javnost Policijske uprave Foča:

“Policijski službenici Policijske uprave Foča su proteklog vikenda, radeći na naloženim pojačanim aktivnostima na sprečavanju i otkrivanju slučajeva ilegalne migracije, na području opština Čajniče, Višegrad i Foče pronašli 21 ilegalnog imigranata.

Lica koja su pronađena su državljani Sirije, Palestine, Libije i Pakistana, a na teritoriju Republike Srpske BiH ušli su iz susjednih zemalja. Svi ilegalni migranti predati su na dalje postupanje pripadnicima Granične policije BiH-terenska jedinica Hum Foča i Istok, Višegrad, na dalji rad i postupanje.”

Pojačana aktivnost migranata navela je mnoge Čajničane da se pitaju je li Čajniče nova ruta migranata? I da li treba da se brinu za bezbjednost sebe i svoje imovine?
Migranti ne planiraju da se zadrže na ovim prostorima. Njihov glavni i konačni cilj su Zapadne zemlje, prije svih Njemačka, ali i skandinavske zemlje.