Od ljeta novi turistički sadržaji – vozić i žičara

11.04.2018.

VIŠEGRAD – Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je Srni da ta opština spremno dočekuje nove turiste i naglasio da će od ovog ljeta turistički sadržaj upotpuniti vozić i žičara „zip lajn“, koja će se od mjesta Vidikovac spuštati iznad rijeke Drine neposredno uz kompleks Andrićgrada u dužini od oko 450 metara.

Đurević je istakao da opština Višegrad izdvaja znatna novčana sredstva za poboljšanje turističke ponude, te naveo da je lokalna skupština nedavno usvojila odluke o davanju u zakup zemljišta za postavljanje žičare i o davanju dozvole za turistički vozić.

„To su dvije značajne ponude koje će sigurno povećati broj turista i poboljšati turističku ponudu naše opštine“, istakao je Đurević.

On je podsjetio da je prošle godine Višegrad posjetilo između 250.000 i 300.000 turista i izrazio nadu da će ove godine taj broj biti mnogo veći.

„Opština i Turistička organizacija Višegrad spremno dočekuju nove turiste“, istakao je Đurević.

On je naglasio da je za Višegrad turizam jedna od najbitnijih grana za razvoj, te dodao da će biti nastavljeno proširivanje turističke ponude.

Đurević je najavio i da će Turistička organizacija Višegrad dobiti nove prostorije u centru grada.

Đurević je dodao da su pripreme za turističku sezonu počele i u Andrićgradu i da je razgovarano o manifestacijama koje će biti organizovane u ljetnim danima, među kojima su „Vidovdanske svečanosti“, Sajam knjiga, „Skokovi sa ćuprije“, „Drinska regata“.