Višegrad i Andrićgrad – želja brojnih turista (VIDEO)

30.04.2018.

VIŠEGRAD – Sa prvomajskim praznicima u Višegradu je zvanično otvorena turistička sezona, a turistički radnici su je spremno dočekali.

Јoš prije nekoliko mjeseci na Sajmu turizma u Beogradu, pokazano je veliko interesovanje za Andrićgrad i Višegrad.

Najviše interesovanja, kako među inostranim, ali i domaćim turistima, vlada za kulturno-turistički kompleks Andrićgrad. Tokom prvomajskih praznika bilježe rekordan broj turističkih posjeta.

– Godnama pokušavam da dođem. Andrićgrad je nešto prekrasno. Ovo su sa ukusom pomiješani Mediteran, Bosna, Orijent… nešto prekrasno što rijedi vidjeti – kaže glumac Stojan Matavulj.

Andrićgrad ostavlja na turiste jak utisak i oni mu se rado vraćaju. Andrićgrad raspolaže sa 150 smještajnih jedinica, a samo za prvomajske praznike popunjenost kapaciteta je oko 90 odsto.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević kaže da su opština Višegrad i Andrićgrad spremno dočekali novi sezonu. Istakao je da posjetioci dolaze sa svih strana svijeta i da se Višegrađani nadaju da će opravdati sva ulaganja u turističku ponudu.

Ako se po jutru dan poznaje, može se očekivati da ove godine u Višegradu boravi rekordan broj, što domaćih, što stranih turista. Tokom ljeta biće organizovan niz manifestacija među kojima Gastro fest, Fest Zlatni kotlić, kao i već tradicionalni skokovi s Višegradske ćuprije.