Održan Narodni sabor „Kod lopte“ [FOTO]

07. августа 2018. 058.ba

Takmičenja u fudbalu, bacanju kugle, skoku udalj, trke u vrećama…

ČAJNIČE – U Ekološko-turističkom i sportskom komleksu „Vazdušna banja MB“ na Prevrzmi kod Čajniča održan je deseti Narodni sabor „Kod lopte“.

Organizator manifestacije je profesor Branislav Mašić iz Beograda, koji je prije deset godina na svom imanju na prevoju Prevrzma, na nadmorskoj visini od 1.100 metara, podigao spomenik lopti visok 2,20 metara – kao simbol sporta, druženja, ljubavi i mira.

U okviru sabora održana su sportska takmičenja u malom fudbalu, bacanju kugle, skoku udalj iz mjesta, trke u vrećama i natezanju konopca.

U fudbalu prvo mjesto pripalo je ekipi „Biblioteka“ iz Čajniča, u bacanju kugle najbolje je bacio Srđan Dačević koji je bacio 12 metara, u skoku u dalj najviše je skočio Ljubiša Šubara, 2,80 m, u prevlačenju konopca vrijednija je bila ekipa pečenjara „Raga“.

Zanimljivo takmičenje u vrećama takođe je održano gdje je za starije prvo mjesto osvojio Đorđe Blagojević, a za mlađe Sandra Šubara.

Svim pobjednicima dodijeljene su nagrade.

Profesor Branislav Mašić pozdravio je sve prisutne te poželio da ovaj sabor ostane tradicionalan još dugo godina.

On je dodao da je sabor „Kod lopte“ manifestacija koja čuva tradiciju, okuplja narod i ljudima pruža mogućnost da se opuste uz igru i pjesmu.

Saboru je prisustvovao i načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić.

U Ekološko-turističkom i sportskom komleksu „Vazdušna banja MB“ izgrađeno je igralište malih sportova i ljetna bina za kulturno-zabavne programe, postavljeni su putokazi prema svjetskim metropolama i sunčani sat.

U okviru kompleksa nalaze se i stanice „bez voznog reda“, „momački raj“ i „djevojačka čežnja“, a podignut je i jedinstven spomenik čovjeku, te postavljena tabla za budući „Kustin trg“.

U stare i novi sadržaji, pa su ove godine napravljene nove stvari i to Srce za sve, prečnika dva metra, zatim ruke sreće i ljubavna livada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,