Donirana sredstva za zvono ispred Hrama u Andrićgradu

SRNA - Jovana Borovčanin - 26. septembra 2018. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Predstavnici Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore donirali su sredstva za zvono ispred Hrama Svetog cara Lazara u Andrićgradu.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović izrazio je nadu da će doći do zajedništva jednog naroda i da se nikada više neće ponoviti loše godine i vrijeme koje ga je razdvajalo.

„Želimo da svake godine dolazimo u Višegrad i Andrićgrad na kulturne manifestacije, da širimo ljubav i da preskačemo vještački postavljene granice između jednog naroda, te da i u dobru i u zlu budemo zajedno“, rekao je Vuksanović.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio je donatorima i rekao da će opština u narednom periodu finansirati izgradnju temelja za zvonik.

„Opština pomaže gradnju svih vjerskih objekata na našoj teritoriji. U ovoj godini je urađeno mnogo toga, a nastavićemo da pomažemo jer je to naša moralna obaveza“, rekao je Đurević.

Tvorac zvona Mladen Kremenović iz okoline Oplenca, koji je pravio i zvona za manastire u Dobrunu, Draževini i Vardištu rekao je da je ovo stari zanat koji je zamro kod nas.

Težina tri zvona ispred Hrama Svetog cara Lazara je veća od 1.200 kilograma, a ukupna vrijednost 23.000 evra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: