Požar na Metaljci

28.09.2018.

ČAJNIČE – Sinoć je u mjestu Metaljka, uz samu granicu sa Crnom Gorom izbio požar u kojem su izgorjele kuća i štala. Kako saznajemo od portparola PU Foča požar je prijavljen policijskoj stanici Čajniče oko 21h. Na mjesto događaja izašla je vatrogasna jedinica.

“Policijski službenici policijske stanice Čajniče preuzimaju sve istražne radnje pomenutog događaja. Ustanovljeno je da je u požaru izgorjela štala i kuća u kojoj već duži vremenski period niko ne živi. O svemu je obavješten okružni tužilac u Trebinju koji je naredio da se danas 28.9. izvrši uviđaj od strane inspektora za protiv požarnu zaštitu PU Foča i policijskih službenika policijske stanice Čajniče.”, rekla nam je portparol Svjetlana Govedarica.

Momir Tošić, šef vatrogasne jedinice nam je rekao da je požar najverovatnije počeo u štali koja je blizu kuće i odatle se proširio dalje.
“Komšija nam je rekao da je tog dana ujutro našao žar i lim u pomenutoj štali i ugasio to. Uveče je primjetio da štala gori i da požar prelazi na kuću. Pozvao je nas. Izašli smo na lice mjesta, ali požar je već bio izmakao kontroli. Uspjeli smo da spriječimo širenje na druge objekte i kuće. Štala je u potpunosti izgorjela, a kući je uništen gornji sprat. Ovaj požar je ugrozio i našu jedinicu jer je tokom gašenja istog došlo do eksplozije unutar kuće. Oštetila je naše vozilo, srećom niko od vatrogasaca nije povrijeđen. Ne može sa sigurnošću tvrditi o čemu se radilo, ali iz iskustva mogu je možda riječ o nekoj eksplozivnoj napravi.”, kaže Tošić.

Lokalni stanovnici i komšije sumnjaju na migranate koji su više puta provaljivali u te objekte.