SO-e Rogatica – Za komunalije 331.000 maraka

28.02.2019.

ROGATICA – Odbornici SO-e Rogatica na danas održanoj sjednici nakon što su prihvatili Informaciju da su u prošloj godini održali 12 redovnih i jednu svečanu sjednicu i donijeli 69 odluka, prihvatili 29 informacija, 20 izvještaja, 15 programa i planova, 63 zaključka i osam rješenja.

Ponosni smo, rekao je tim povodom predsjednik SO-e Đoko Razdoljac što smo u 2019. godini donijeli odluka da Sportsko-rekreacioni centar dobije ime „9. januar“, Narodna biblioteka ime našeg akademika Vojislava Lubarde i Dom zdravlja Doktora Zorana Mitrovića i što smo odali priznanje Momiru Krsmanoviću za njegov književni opus o stradanju Srba u našem kraju i proti Miloradu Novakoviću za njegov dugogodišnju svešteničku službu na području naše opštine.

Vrijedno pomena, naglasio je Razdoljac i to što je našim sjednicama od 19 izabranih odbornika 14 prisustvovalo na svih 12 sjednica. Tri su odsustvovali po jednom i dva dva puta, ili u prosjeku sjednicama je prisustvovalo 18,4 odbornika.

I na ovoj sjednici doneseno je više različitih odluka. Najviše pažnje ipak privukla je jednoglasno od svih 19 odbornika prihvaćena odluka o usvajanju Programa zajedničke komunalne potrošnje za tekuću godinu koju prati finansijska vrijednost u iznosu od 331.000 maraka.

Programom je predviđeno da se realizuje 15 komunalnih usluga. Za čišćenje javnih površina namijenjeno je 88.000, održavanje javne rasvjete 80.000, zimsko održavanje puteva i zelenih površina 60.000, odnosno 36.000 i tako do uklanjanja ruševina nastalih ratnim dejstvima ili dotrajalosti od zuba vremena za koje je predviđeno da se utroši 10.000 i dekoraciju grada povodom različitih svečanosti 1000 maraka.

Sjednica je imala i izvještajni karakter. Uz ostalo, nakon uvodnih napomena načelnice za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije Željke Kojić, razmatrani su, i što je zanimljivo, jednoglasno od svih prisutnih odbornika prihvaćeni izvještaji o radu u prošloj godini tržne inspekcije, inspektora za hranu, poljoprivrednog, veterinarskog, sobraćajnog i inspektora rada i komunalne policije.

Na ovoj sjednici većinom glasova odbornika prihvaćena je inicijativa Kluba SNSD, koju je pročitao Mladen Lakić, za izmjenu i dopunu Statuta opštine da se počev od ove godine, u cilju racionalizacije i smanjena troškova, spoje krsna slava Preobraženje Gospodnje i Dan opštine 27. septembar i da se oni zajednički obilježavaju uz Preobraženje, 19. avgusta uz tradicionalne višednevne manifestacije koje se tim povodom održavaju.

O ovoj inicijativi odlučeno je da se provede javna rasprava i konačna odluka donese na jednoj od narednih sjednica prije godišnjih odmora.