MOI rukometa za srednjoškolce Sarajevsko-romanijske regije

07.03.2019.

PRVACI REGIJE IZ ISTOČNOG SARAJEVA I ILIDŽE

ROGATICA – Prvaci rukometnog turnira Malih olimpijskih igara (MOI) za srednjoškolce Sarajevsko-romanijske regije i Višegrada, čiji je uspješan domaćin i ove godine bio Srednjoškolski centar „27. januar“ u Rogatici, u muškoj konkurenciji su rukometaši Srednje škole „28. Juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva. Oni su u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto pobijedili iz Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada sa rezultatom 20:16. i stekli pravo učešća na Republičkom takmičenju 11. i 12. Aprila.

Poraženim srednjoškolcima iz Višegrada pripalo je drugo, treće iz Istočne Ilidže i četvrto Sokoca.

U konkurenciji rukometašica prvo mjesto pripalo je ekipi Srednje škole iz Istočne Ilidže, koje su takođe stekle pravo učešća na Republičkom takmičenju. Drugo mjesto pripalo je predstavnicama Srednjoškolskog centra „27. januar“ iz Rogatice i treće Srednje škole „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

Među djevojkama posebno zanimljiva bila je utakmica za drugo mjesto, Igrale su djevojke iz rogatičkog Srednjoškolskog centra „27. Januar“ i ekipa iz Srednje škole „28. juni“. Igralo se gol za gol i u regularnom vremenu bilo je 10:10. Pristupilo se izvođenju sedmeraca. I tu je išlo gol za gol i poslije skoro 10 izvođenja sedmeraca, kada se igralo za gol više, rogatičanka Suzana Petrović postigla je gol, a golman Dragana Delić odbranila šut gostujuće igračice i donijela drugo mjesto svojoj ekipi i srebrenu medalju.

Na kraju turnira proglašeni su i najbolji pojedinci. U konkurenciji muškaraca najbolji strijelac je bio Filip Blagojević iz ekipe Istočno Novo Sarajevo, dok su za najboljeg igrača i golmana proglašeni Igor Lazarević i Miloš Simanić iz ekipe Srednje škole „28. Juni“.

U konkurenciji djevojaka najbolji strijelac bila je Tatjana Džebo iz Istočne Ilidže. Iz Istočne Ilidže je i najbolji golman Marijana Stanić, dok je za najboljeg igrača proglašena Magdalena Komlenović iz SŠC iz Rogatice, koja je nažalost zbog povrede teren napustila na rukama saigračica, a zatim sportsku dvoranu na nosilima prve medicinske pomoći i odvezena u Dom zdravlja „Dr Zoran Mitrović“, odakle je, nezvanično, došla vijest da se radi o težoj povredi zbog koje će završiti u fočanskoj bolnici.