Nove trojke jagnajdi na Borikama

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Rade Erić - 23. maja 2019. 058.ba

ROGATICA – Nisu se još ni slova osušila poslije objavljene vijesti da je jedna ovca na Borikama ojagnjila troje jagnjadi, tri ovna, a došla je nova. U malom stadu od svega pet ovaca, koje je Dragica Erić iz boričkog zaseoka Podlug, jedna ojagnjila, takođe trojke, ali u ovom slučaju na svijet su došle tri ovčice.

Dragica je, kazuje njen sin Rade, prije nešto više od mjesec dana na Han-Pijesku kupila pet ovaca. Tri su se već ojagnjile i rodile šestoro jagnjadi – jedna jedno, druga se obliznila i treća “Bjelka”, kako joj je Dragica dalai me, trojke.

Ovce su sorte vitenberg, a s obzirom na to da do sada rođena jagnjad imaju kratak rep i crne šare, od kojih je jedno od bliznadi bijelo kao snijeg a drugo potpuno crno, u porodici Erić smatraju da je njihov otac romanovske sorte koja se još zove ruska carica, jer je objedljivo najplodnija rasa i otud epitet carska.

Uz ovce gazdinstvo Erić u svojoj štali ima još jednog jarca, jednu kozu i jedno ovih dana rođeno jare.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,