„Rastimo uz ples“ peti put u Rogatici – Plesala djeca i mame [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 06. јуна 2019. 058.ba

ROGATICA – Peti put zaredom Dječiji vrtić „Bambi“ bio je domaćin međunarodne manifestacije „Rastimo uz ples“ koja je ove godine provedena u skoro 100 gradova u sedam država sa preko 17.000 djece plesača.

Cilj je reče direktorica Vrtića Nataša Duvnjak popularizacija plesa i njegov doprinos fizičkom, socijalnom i kreativnom razvoju djece predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta.

Otuda i činjenica da su oni bili u centru zbivanja u punoj sportskoj dvorani gledalaca koji su zdušno podržavali i pozdravljali svoje mezimce i mezimice.

Manifestaciju je otvorila jaslička grupa mališana, a onda su u programu koga su vodile Anja (Duvnjak) i Dajana-Daca (Šarenac) i koji je trajao više od jednog sata zajedno sa svojim vaspitačicama iz Vrtića plesali mališani iz mlađe i starije vrtićke grupe i tri grupe predškolaraca pojačani sa grupom nižih razreda školaraca, koji su na ovoj manifestaciji od njenog početka, obučenih u majice žute, zelene i narandža boje.

Počelo je himnom manifestacije „Rastimo uz ples“, a onda išli „ko-ko-da“, „zdravica“, „Rusija“, „Zujalica“, „Lejla“, „Poljska“, „Majmunski ples“, „Crna Gora“.

Kao šlag na tortu došla je „kaubojska polka“ koju su otplesale mame djevojčica i dječaka učesnika ovog programa, a zatim i „bubamarac“ koga su zajedno izvele mame i njihovi mezimci.

Nije izostao ni zajednički „vozić“ i „pingvin ples“ sa preko 100 mališana i skoro toliko njihovih mama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,