Povećan broj pacijenata sa simptomima resporatornih virusnih infekcija

Radio Foča - 29. januara 2020. 058.ba

FOČA – Proteklih dana u Domu zdravlja u Foči povećan je broj pacijenata koji se javljaju sa simptomima resporatornih virusnih infekcija.

Kako su potvrdili u ovoj zdravstvenoj ustanovi najviše je pacijenata školskog uzrasta koji se javljaju ljekarima zbog povišene tjelesne temperature, kašlja i opšte zdravstvene slabosti, ali za sada nije bilo pacijenata sa ozbiljnijim komplikacijama.

-Svakodnevno nam se javljaju djeca školskog i predškolskog uzrasta sa simptomima curenja nosa, kašalja i povišene tjelesne temperature. Za sada nisu zabilježene komplikacije kao što je upala pluća- rekla je doktor medicine u Domu zdravlja Foča, Dragana Babić.

Babićeva dodaje da je u ovom periodu, kada je povećan broj respiratornih virusnih infekcija, najbitnije izbjegavati događaje gdje se okuplja veći broj ljudi, redovno prati ruke, češće provjetravati prostorije u kojim se boravi i unositi više tečnosti.

-Ukoliko dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu potrebno je da miruje i da se ne šalje u školu ili vrtić, dok ne ozdravi. Preporučuje se povećan unos tečnosti, a ukoliko se simptomi bolesti zadrže duže od tri dana potrebno je dijete odvesti ljekaru- rekla je Babićeva.

Ljekari apeluju na sve građane koji imaju simptome respiratornih virusnih infekcija da izbjegavaju susrete sa trudnicama i malom djecom, kako bi ih zaštitili od prehlade.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.