Dvanaest uhapšenih u akciji “Maglić”

12.02.2020.

FOČA – U okviru operativne akcije kodnog naziva „Maglić“, uhapšeno je dvanaest lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Lica se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili u periodu do 2010. do 2020. godine na način da su zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite podgodnosti, stoji u saopštenju i dodaje: “U dosadašnjim aktivnostima pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružja, municije, minsko-eksplozivnih sredstava, i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima”.

Iz MUP-a Republike Srpske ranije je saopšteno da se pretresi vrše na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

Akciju provode pripadnici Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.