Unaprijediti bezbjednost građana

21.02.2020.

VIŠEGRAD – Učesnici Foruma za bezbjednost opštine Višegrad istakli su da će koristiti sve resurse da bi unaprijedili bezbjednost u ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da je na sastanku u zgradi opštine predstavnika policije, osnovne i srednje škole, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, razgovarano o više tema, među kojima su i vršnjačko nasilje u školi i nasilje u porodici.

„U prethodnom periodu bilo je prijava takvog nasilja, na čijem se smanjivanju radi uz pomoć policije i Centra za socijalni rad“, istakao je Đurević.

On je naglasio da će u narednom periodu, u dogovoru sa ugostiteljima, biti razmotreno radno vrijeme diskoteka s ciljem korigovanja.

„Bilo je i nekoliko prijedloga koje bi trebalo da realizujemo, a odnose se na nabavku kamere kojom će upravljati policija, da bi vozači smanjili brzinu i poštovali saobraćajne propise“, dodao je Đurević.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić rekao je da je u ovoj školi zabilježen slučaj vršnjačkog nasilja koji nije djelovao dramatično, ali je konflikt nastavljen na ulici, a reagovanje roditelja nije bilo primjereno.

„U školi sprovodimo procedure u skladu sa našim pravilnikom i zadovoljni smo saradnjom sa ustanovama“, istakao je Radojčić.

Policijski službenik Dragoslav Matović rekao je da je problem vršnjačkog nasilja primjetan i da se sa ostalim ustanovama radi na pronalaženju najboljih rješenja, poput rehabilitacije učenika u smislu poboljšanja ponašanja.

On je naveo da se pravila u saobraćaju poštuju i da nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodima.

„U dogovoru sa opštinom radićemo na postavljanju stacionarnih radarskih sistema“, istakao je Matović.