Otvoren bazen za kupanje u Rogatici – Omladina prvi kupači [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. jula 2020. 058.ba

ROGATICA – I pored toga što epidemiološke pa donekle i vremenske prilike nisu baš naklonjene, danas je, bez uobičajenih političkih govora, mega skupova i drugih pratećih sadržaja, u Rogatici, u komplaksu Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“, otvoren moderan i savremeno opremljen veliki i mali bazen za kupanje u kome su se prvi okupali mladi ovog mjesta među kojim su i razdragani i do dna duše zadovoljni, osnovci Pavle Nešković i Marko Mrkajić.

Sa ovim novim sadržajem u okviru Sportsko-rekraativnog centra za čiju izgradnju i opremu je iz budžeta opštine izdvojeno preko 1,5 miliona maraka, Rogatica je dobila objekat kakav nemaju ni znato ekonomski jače i razvijenije opštine. Riječ je o velikom bazenu za kupanje veličine 36 puta 25 metara i odvojenom, „malom“, bazenu za djecu i neplivače veličine 10 puta 6,5 metara i dubine 40 centimetara od materijala otpornog na vremenske prilike.

Ovim je istovremeno i Sportsko-rekreativni centar, uz dva fudbalska terena za mali i veliki fudbal, atletiku i sve druge sportove uključujući i moto-ciklizam, dobio novi dugo očekivani sadržaj za koji je ideja stara koliko i sam centar – polovina osamdesetih godina prošlog vijeka.

Nakon simboličnog otvaranja i puštanja u rad bazene za kupanje, načelnik opštine Milorad Jagodić, čestitao je građanima Rogatice dobijanje ovog objekta u nadi da će on doprinijeti boljem i sadržajnijem životu ne samo u Rogatici, nego i na cijelom području opštine i da će bar malo doprinijeti da mladi naraštaji ostaju ovdje, a ne da idu u druge opštine pa bukvalno i da se okupaju i rashlade u toku vrućih ljetnih dana.

Pored velikog i malog bazena kapaciteta 1500 kubina vode, koja će doticati iz gradskog vodovoda, i tri senzorska tuša, koji je predat na upravljanje i čuvanje Centru za kulturu i sport „Radenko Mišević“, urađen je i prateći objekat veličine 30 puta 10,30 metara, u kome se nalazi 21 kabina za svlačenje i oblačenje, prostorije za smještaj spasilačke službe i zaposlenih, ambulanta i ostale potrebne prateće sadržaje. U podrumu ovog objekta nalazi se mašinski dio opreme za mjerenje protoka, temperature i bakteriološke ispravnosti vode.

Uz sve ovo prilaz do bazena od mosta Zakula je uređen i asfaltoran u dužini od oko 250 metara. Dovedena je i LED rasvjeta na 20 visokih stubova, a u cilju usporavanja protoka voda Rakitnice, koja protilče tik pored bazena, i oživljavanja ribljeg fonda, ponovo je drvenim taflama na mjestu gdje je nekada bilo improvizovano gradsko kupalište, pregrađena Rakitnica pa će se oni koji vole hladnu riječnu vodu moći i tu okupati i osvježiti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: