Dom za starija lica u Rogatici – Priznanje i u vrijeme korone

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. oktobra 2020. 058.ba

ROGATICA – Dom za starija lica „Sunce“ u Rogatici i u vrijeme virusa korona dobilo je vrijedno priznanje. Od Kompanije Val (CompanyWal business) Certifikat kojim se potvrđuje da je u grupi firmi s najboljim bonitetnom ocjenom u BiH i da ispunjava sve kriterije za 2020. godinu i spada u sam vrh bonitetne izvršnosti u radu i finansijskom stanju, reče direktor Doma Radomir Ćućula.

U obrazloženju koje prati ovo priznanje rečeno je da se ono dodjeljuje firmama koje su poslovale sa najvećim bonitetnim ocjenama A+ i AA+ na osnovu metodologije koju su ustanovile najveće svjetske bonitetske kuće. Njihov nosilac, među kojima je i Dom za starija lica „Sunce“ u Rogatici, nalazi se među najkonkurentnijim bosanskohercegovačkim firmama sa više različitih prednosti u poslovanju. U prvom redu je povjerenje i kredibilitet na tržištu, zatum ostvarivanje brže i lakše saradnje sa dobavljačima i kupcima i garancija dobrog finansijskog stanja.

Ovo je jedno od više priznanja za naš rad. Radi toga smo ponosni, a nadamo se da tako prije svih misle i korisnici naših usluga i najveći broj poslovnih partnera, kazuje Ćućula.

Kao i u mnogim drugim sredinama, posebno onim koje brinu o licima treće životne dobi, u Domu je nakon pojave virusa „kovid 19“ danonoćna mobilnost. Poduzima se sve da se sačuva zdravlje preko 60 štićenika, među koje je u jednom periodu, prije skoro dva mjeseca, virus bio ušao u Dom. Zaražen je manji broj radnika i štićenika, priča Ćućula i dodaje:
Striktnom primjenom Smjernica Instituta za zdravstvo Srpske i uz svakodnevnu stručnu pomoć ljekara ovdašnjeg Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ i požrtvovanost naših radnika sve to smo uspjeli brzo sanirati i mi sada imamo zadovoljavajuću epidemiološku situaciju iako je najveći broj naših štićenika u poznom životnom dobi sa više hroničnih bolesti.
Inače, naglašava Ćućula, strogo pratimo Smjernice Zavoda za javno zdravstvo. Temperaturu svakog korisnika usluga mjerimo dva puta dnveno a zaposlenih radnika prilikom svakog ulaska u prostorije Doma. Posjete štićenicima dozvoljene su na otvorenom uz strogu primjenu epidemioloških mjera od strane Instituta za javno zdravstvo.

Inače, kazuje još Ćućula, vrata Doma su stalno otvorena za prijem novih korisnika. Uslove je propisao Institut za javno zdravstvo a tu je u prvom redu obavezan negativni test na virus korona i potvrda epidemiologa ili doktora porodične medicine da se novi korisnik može smjestiti u kolektivni smještaj.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.