Dan učeničkih postignuća u Osnovnoj školi u Rogatici – Nadežda Nerić učenik generacije [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 07. juna 2021. 058.ba

ROGATICA – Pod motom „Dan učeničkih postignuća“ danas je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici održana mala svečanost na kojoj su podijeljena svjedočanstva „malim maturantima“ i nagrade za najbolje učenike u još uvijek tekućoj školskoj godini.

Devetogodišnje obrazovanje u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi okončao je 101 učenik i, kako reče direktor Škole Milomir Draganić, i pored pandemije virusa „kovod 19“ okončava osnovno obrazovanja sa solidnim rezultatima u nastavi i vannastavnmim aktivnostima. To pokazuje i podatak da je diplomu „Vuk Karadžić“ dobilo pet učenika među kojima je i učenica generacije Nadežda Nerić iz 9/1 sa 245,1 bodova.

Iza nje su „vukovci“ Blaženko Ikanović, Dimitrije Milješić, Vuk Cvijetić i peti Duško Planojević iz Područnog odjeljenja Borike, koji je idući u školu iz sela Sjeversko, tri kilometra udaljenog od Borika, tokom svih devet godina osnovnog školovanja imao sve petice i time sebi otvorio vrata gimnazije u Rogatici. Svima njima su uručene nagrade uključujući i skromne novčane kojim ih je „častio“ načalnik Opštinske uprave Milorad Jagodić.

Učenica generacije dobila je posebnu nagradu koju joj je uručio načelnik opštine Milorad Jagodić kao pokrovitelj ove skromne svečanosti na kojoj su uručene nagrade i najuspješnijim učenicima u vannastavnim takmičenjima na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima za učenike od 5 do 9 razreda. Posebnu nagradu za uspjeh u sportu dobio je Andrej Ćebić, učenik 9/1 razreda.

U znak sjećanja na ovogodišnji „Dan učeničkih postignuća“ načelniku opštine Miloradu Jagodiću i kumu škole Dušku Ikoniću za doprinos unapređenju rada škole, uručene su prigodne slike – radovi učenica Anđele Gojković i Sonje Simsić, koje su uz ostale učenike škole za ovu svečanost priredile i posebnu likovnu izložbu, koju će uskoro moći pogledati i ostali građani Rogatice u holu gradskog bioskopa.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: