Proglašeni najbolji sportisti Rogatice [FOTO]

24.02.2022.

KOŠARKAŠ NEMANJA OKILJEVIĆ NA TRONU

ROGATICA – U malo neobičnom ambijentu, zbog pandemije virusa korona, u Sali za sjednice Skupštine opštine Rogatica, danas je pod pokroviteljstvom načelnika opštine Milorada Jagodića održana mala svečanost na kojoj je izvršeno proglašenje najuspješnijih sportista za 2021. godinu.

Za najuspješnijeg sportistu proglašen je košarkaš KK Rogatica, člana Prve lige Republike Srpske, Nemanja Okiljević, kapiten i najbolji strijelac u klubu koji je po utakmici postizao u prosjeku oko 20 koševa uz najmanje osam skokova, a košarkom se bavi od svoje 19 godine igrajući za više košarkaških klubova među kojima je „Građanski“ iz Bijeljine, „Varda“ iz Višegrada, „Sokolac“ i sada je član matičkog kluba „Rogatica“ koji se pod njegovom „dirigentskom palicom“ uspješno takmiči u Proj košarkaškoj ligi Republike Srpske.

Uz Diplomu Okiljević je, kao najbolji košarkaš i najuspješniji sportista u opštini, dobio i novčanu nagradu u ukupnom iznposu od 1500 maraka.

Proglašeni su i najuspješniji po vrstama sporta. Mlađana Ivana Drašković najbolji je strijelac, Četrnaest godišnja Tamara Racković, članica ženskog fudbalskog kluba, Iva Novosel, sa jedanaest godina stonoteniserka, Snežan Obradović (34) i Helena Marić (13) sa pet zlatnih, tri srebrene i dvije bronzane medalje, atletičari, Dejan Tomić (15), fudbaler pionirske selekcije FK Mladost, Viktorija Nikolić, odbojkašica i Snežana Vitomir iz Ženskog rukometnog kluba, kojim je uz čestitke za ostvarene rezultate poželio dobro zdravlje i još bolje rezultate i u tekućoj godini i uručio nagradu od po 500 maraka.

Ovom prilikom rečeno je da je za redovne aktivnosti sportskih klubova u toku prošle godine iz budžeta opštine izdvojeno 178.700 maraka i da je u cilju stvaranja što boljih uslova za rad sportskih klubova i sportista realizovano više infrastruktrurnih projekata. Pored ostalog oko glavnog fudbalskog igrališta na Sportsko-rekreativnom centru „9. januar“ urađena je tartan staza koja je trenutno jedna od najsavremenijih u BiH. Započeta je izgradnja sportske dvorane i samo ove godine u njenu izgradnju biće utrošeno 500.000 mraka koje je odobrila Vlada Republike Srpske. Stadion malih sportova i igralište kod Srednjoškolskog centra dobili su univerzalne asfaltne plohe presvučne akrilnom podlogom. Osavremenjeni su košarkaški i odbojkaški tereni na Sportsko-rekreativnom centru, adaptirana sportska sala Osnovne škole i u toku je adaptacija sale Srednjoškolskog centra. Svim klubovima nabavljeni su najneophodniji sportski rekviziti i oprema, a izgrađen je i stavljen u upotrebu veliki i mali bazen za kupanje po najsavremenijim standardima i reperiran teniski teren.