Reprezentativci Srpske u karateu na pripremama u Višegradu

28.03.2022.

VIŠEGRAD – Seniorska reprezentacija Republike Srpske u karateu boravila je tokom vikenda na pripremama u Višegradu, a domaćin im je bila opština Višegrad.

Sportiste je u sali Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ pozdravio načelnik opštine Mladen Đurević koji je rekao da su sportisti u ovom gradu uvijek dobrodošli.

„Drago mi je da imamo infrastrukturu koja je potrebna sportistima za pripreme i da su gosti zadovoljni boravkom u Višegradu. Karatisti u našem gradu, ali i u Republici Srpskoj su uspješni i moramo učiniti sve da im omogućimo što bolje uslove za trening“, istakao je Đurević.

Predsjednik Karate saveza Republike Srpske Dragiša Jovanović rekao je da su zadovoljni boravkom u Višegradu i da su uslovi bili i više nego što su očekivali.

„Hvala opštini Višegrad i načelniku na dobroj organizaciji. Karatisti se pripremaju za Prvenstvo BiH koje će biti održano 10. aprila“, istakao je Jovanović.

Trener Karate kluba „Drina“ Nenad Lekanić rekao je da su u Višegradu odabrani karatisti koji imaju značajan rezultat u BiH.

„Oni kroz zajednički rad treba da unaprijede svoj karate. Ovdje je oko 30 takmičara iz cijele Republike Srpske i ovakvim načinom organizovanja treninga možemo unaprijediti karate sport u Republici Srpskoj“, naglasio je Lekanić.