Ispraćna još jedna generacija srednjoškolca u Rogatici [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 05. juna 2022. 058.ba

ZBOGOM U NEPOZNATO

ROGATICA – Svake, pa i ove godine jedan od značajnijih, ali bez sumnje najljepših događaja u Rogatici je matursko slavlje učenika završnih razreda obrazovnih struka pri ovdašnjem Srednjoškolskom centru „27. januar“, koje je održano sinoć, subota, 4. Juna, u večernjim časovima.

Zbog niza okolnosti, nije bilo uobičajenog defilea automobila kojim su na slavlje dolazili maturanti, ali nisu izostalio tradicionalno kićenje crvenim karanfilima i ružama i defile mladosti i ljepote koga su predvodili učenica generacije Sara Ninković i jedan od najuspješnijih sportista svoje generacije i odličsn učenik Dejan Duvnjak, oboje iz 4/1 gimnazije. Pozdravljani aplauzom velikog broja Rogatičana maturanti su prošetali ulicom Srpske sloge od Doma kulture do motela „Park“ u kome je zatim, nakon uobičajenog fotografisanja međusobno i sa rodbinom i prijateljima, održano matursko veče uz na kraju „doviđenja u nepoznato“, jer se dobar dio još nije odlučio šta nakon srednjoškolskog obrazovanja, napustivši najljepše doba od koga se oprostilo 22 maturanata gimnazije, 19 ekonomske škole i 16 agroturističkih tehničara, okupljenih, kako reče direktorka Centra Žaklina Lelek, u jednu od najboljih generacija i po učenju i vladanju u više decenijskom bitisanju ove obrazovno-vaspitne ustanove.

Veče maturanata umjesto velikih govora počelo je čitanjem pjesme „Genaracija 2003“ Stefana Božića, jednog od najboljih učenika literarnih stvaralaca iz 4/1 gimnazije, kojim se ove godine ponosi Srednjoškolski centar u Rogatici. A onda, nastalo je druženje za pamćenje. Bilo je pjesme, plesa i igre, ali i prvih popijenih čaša ljutog pića bez skrivanja od razrednog i profesora, žuljeva od prvih pravih cipela, oznojenih bijelih košulja i kravata koje su vrlo brzo završile u džepovima kao suvišan dio momačke oprme pred ovo generacuijsko slavlje, na kojem se veselila i učenica generacije Sara Ninković, ali i blizanci, sestra i brat, Dejana i Dejan Kozić koji su rođeni 25. marta 2003. godine i Ivan Ješić, koji za svih četiri godine srednjoškolskog obrazovanja ni jednog časa nije izostao iza nastave, po čemu će obilježiti cijelu generaciju, ali i ostati biser koji će ostati zapisan u analima cijelog Srednjoškolskog centra.

Slavlju maturanata, koje je materijalno podržao načelnik opštine Milorad Jagodić, uz razredne starješine i druge profesore i menandžment Centra, prisustvovala je i zamjenik načelnika opštine Jelena Karadžić, a nije izostala ni uobičajena muzika uz koju se pjevalo i družilo do kasno u noć.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: