Treći poraz Rogatičana

05.03.2023.

Prva košarkaška liga RS

ROGATICA – Derbi 18. kola Prve košarkaške lige Republike Srpske odigran je sinoć u Rogatici. Sastale su se domaćin KK Rogatica i gosti iz Prijedora, Prijedor Spartak, koji su dijelili prvo mjesto sa po 15 pobjeda i dva poraza.

Ovaj susret odlučivao je ko će ostati sam na čelu tabele, a kome će pripasti drugo mjesto. Nade su bile obostrane, ali već od početka utakmice, pred skoro punim gledalištem, iako je utakmica igrana u najnezgodnije vrijeme sa početkom u 20 časova, gosti su pokazali da su došli da pobijede i to su ostvarili sa ubjedljivih 63:82 (po četvrtinama: 20:24, 10:22 18:21 15:15).

Već od početka nametnuli su svoj ritam igre i samo su domaći igrači bili u egalu kod rezultata 5:5, a ostalo sve je bilo u rukama gostujućih igrača.

Ono što se mora priznati, gosti su u ovom susretu dominirali u svim elementima igre. Bolje su organizovali napade i lakše davali koševe i posebno su se uspješno branili i domaći igrači nisu lako postigli ni jedan koš.

Domaćim igračima u ovom susretu, koji je nepotrebno „naduvan“ u značaju, sticao se dojam, ruke su se nepotrebno bile vezane, pa ne zna se da li su više promašivali iz tzv. zicera ili iz slobodnih bacanja. Da su ih uspješno realizovali krajnji rezultat bi bio u njihovu korist znatno povoljniji.

Da na ovom susretu svoj dan nije imao kapiten domaće ekipe Nemanja Okiljević, koji je na svoj rizik, i pored ozbiljne povrede, ušao u igru i za čudo odigrao 36 od mogućih 40 minuta, bio bi ovo još teži poraz domaće ekipe. Nemanja je postigao 28 poena i bio daleko najefikasniji od svih svojih saigrača od kojih su samo Luka Radmilović i Miroslav Milidrg postigli po 10 poena. Učinak ostalih iz domaće ekipe bio je mali ili nikakav.

I pored ovog poraza, koji je došao od trenutno bolje ekipe, Rogatičani mogu biti zadovoljni dosadašnjim učinkom. Ostaju u vrhu tabele uz već viđeni plej of što je bio i cilj na početku tekućeg prvenstva uprave kluba na čelu sa predsjednikom Ljubišom Rackovićem, stručnog štaba i svih igrača. To su shvatili i brojni ljubitelji košarke u gledalištu, koji su na kraju ipak toplo pozdravili svoje ljubimce uz poruku „Glavu gore – idemo dalje“!. Na redu su nove utakmice i nove pobjede, ali i porazi od boljeg.

Ekipa Rogatice, koju je i na ovoj utakmici vodio trener Dragan Kojić-Koja, igrala je u slijedećem sastavu: Dejan Ivković 4, Božidar Balčaković, Luka Radmilović 10, Miroslav Milidrag 10, Nikola Pilindavić 3, Stefan Okiljević 2, Mile Racković, Marko Mrkajić, Neven Stanišić, Nemanja Okiljević 28, Aleksandar Mrkajić, Nenad Cvetković 6.

Kod gostiju najviše je pružio igrač sa brojem 4 (Nemanja Stanković) koji je postigao velikih 29 poena, među kojim su i dva vrlo atraktivna. Na samom kraju treće četvrtine, šutom preko glave posigao ih je iako je bio leđima okrenut prema košu.

Pauze i na ovoj utakmici popunjavale su mlade i simpatične članice grupe „Zumba“ filnes Sportsko-rekreativnog udruženja „Viktorija“ iz Rogtice, koju vodi profesorka Ivana Perišić-Nikolić.