Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

23.04.2024.

Sutra u Rogatici

ROGATICA – Postala je tradicija da u proljeće svake godine Opštinski odbor Crvenog krsta u Rogatici, uz podrđku Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“, organizuje i provodi širu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovogodišnja, održaće se sutra, srijeda,  24. aprila, sa počewtkom u 11 časova-. 

Organizatori akcije, kao i ranijih godina,  očekuju dobar odziv njihovih stalnih davalaca, ali i novih posebno iz reda maturanata ovdašnjeg Srednjoškolskog centra „27. januar“, kojim bi ovo tebala do bude „vatreno krštenje“ na putu da postanu i veliki humanitarci, a najveći su oni koji su spremni dati i svoju krv za eventualni spas nekog kome je na bilo koji način život ugrožen.

Pošto se očekuje dobar odziv maturanata na ovu humanitarnu akciju, danas je o značaju dobrovoljnog darivanja krvi sa naglaskom da to nije ništa strašno i da ne ostavlja  nikakvih posljedica,  u holu Škole, za sve njih  upriličeno predavanje. Predavač je bio doktor Siniša Milješić, direktor Doma zdravlja i poznati davalac krvi. 

Predavanje je završeno sa optimizmom da će ovogodišnja akcija biti uspješnija od prošlogodišnje kada je, da podsjetimo, sakupjeno 27 doza krvi, najviše upravo  od učenika  Srednjoškolskog centra, kojim je to bilo prvo darivanje. 

Tekst i foto: Sreten Mitrović