Prva košarkaškaliga RS – Za kraj hladan tuš u Rogatici

01.04.2024.

ROGATICA – AKADEMAC 59 : 80

ROGATICA – U zadnjem kolu pred početak Plej-of doigravanja u Prvoj košrkaškoj ligi Republike Srpske na domaćem terenu u Rogtici ekipe KK Rogatica sastala se sa Alkademcom iz Banja Luke i doživjela hladan tuš. Izgubila je sinoć sa ubjedljivih 80:59 (po četvrtinama: 16:16, 16:21, 16:20, 11:23) uz zanimljiv podatak da je u tri četvrtine postigla po 16 poena i bila skoro ravnopravan protivnik iskusnijoj i očito uigranijoj ekipi Akademca.

Poraz je došao u zadnjoj četvrtini, radi umora i pada koncentracije kod mladih igrača Rogatice, u kojoj su postigli 11, a primili 23 poena.

Koliko je domaća ekipa bila podmlađena govori podatak da su od „starijih“ igrača na teren izlazili i igrali Luka Radmilović kao kapiten, Božidar Balčaković i Igor Đerić, koji su bili i najefikasniji. Svi ostali su iz mlađe garde, od kojih su nešto efikasniji bili i odskakali David Sokolović, Stefan Motika i Neven Stanišić.

Kod gostiju nezaustavljivi su bili:  (četvorka) Nikola Šarić, sa 23 poena. Pratili su ga (dvanaeska) Stefan Špirić sa 17 i (jedanaeska) Luka Prolić sa 13 poena.

Inače, predvođena sa klupe Draganom Kojićem-Kojom, ekipa Rogatice igrala je u sastavu:  Miroslav Milidrag, Božidar Balčaković 11, Luka Radmilović 13, Stefan Motika 4, Dejan Ivković, Miodrag Brkić, Petar Bojović, Mile Racković 2, Neven Stanišić 4, Stefan Simić 4, Igor Đerić 12, David Sokolović 9.

Poslije ove utakmice kratku ocjenu uspjeha ekipe Rogatica dao je predsjednik Kluba Ljubiša Racković, koji je pomno pratio skoro svaku utakmicu ne samo u Rogatici, nego i u gostima.  Evo u najkraće njegove priče:

Ništa spektakularno, ali i mnogo loše. Iako smo u prvenstvo ušli sa potpuno pomlađenom ekipom ostvarili smo cilj. Ostali smo u ligi i to je najvažnije. Poletarcima smo pružili priliku da se pokažu i oni su je, neko više neko manje, iskoristili i u cjelini uzev opravdali povjerenje. Pokzaće to već naredne sezone i  prvenstva u koja ćemo ući sa još nekoliko igrača iz omladinskog pogona koji ozbiljno kucaju na vrata prve ekipe. Ona su im širom otvorena…

Tekst i foto: Sreten Mitrović