Čajniču nedostaju hotelski kapaciteti

09. oktobra 2011. 058.ba

Hotel "Čajniče"

ČAJNIČE- Voljeti svoj grad, jeste isto, što i njegovati sve jednu njegovu prirodnu ljepotu, šumsko bogatstvo, dobru i hladnu vodu, a iznad svega turizam, koji se u poslednje vrijeme našao u najvećoj mogućoj krizi i ostao tako da drijema do današnjih dana.

Medjutim, ne spavaju svi gradjani kraj ozbiljnih problema, već nastoje da otvoreno govore o onome što im bode oči i narušava ljepotu grada. S tim u vezi, a sve u nadi da pomognu svom gradu, članovi Udruženja gradjana „Mi volimo Čajniče“, početkom septembra, poslali su pismeni zahtijev nadležnim organima opštine Čajniče, kako bi bolje pojasnili gradjanima, kakva je sudbina „zapečaćenog“ hotela „Čajniče“, a do kada će opština Čajniče, biti jedino mjesto, koje nema ni jedan opremljeni hotelski kapacitet, niti konak za goste?!

Hotel "Čajniče"

– „Neriješen je problem hotelskih kapaciteta, gdje nam je jasna kompletna situacija oko propale privatizacije i prodaje hotela „Čajniče“, te preprodaje istog. Po mišljenju članova Udruženja, na milost i nemilost, prepušten je i hotel „Orjent“, kao i pansion „Turist“, te s toga smatramo, da se Nadležni organi vlasti u Čajniču, trebaju dovoljno angažovati na riješavanju ovako velikih problema u našem mjestu“, istaknuti su kritički stavovi Udruženja gradjana.

Nakon ovog obraćanja, onako, kako se kroz razgovor i dogovor dodje do riješenja, uslijedio je i pismeni odgovor Udruženju gradjana, od strane načelnika opštine Branka Roljića.

– „Po pitanju hotelskih kapaciteta u našem gradu, jasno nam je, kako je hotel „Čajniče“ u dosta lošem stanju, opština Čajniče nije u mogućnosti, zbog socijalnog stanja u budžetu, trenutno otkupiti postojeći objekat, s obzirom na veliki iznos novca, koji se traži za njegovu kupovinu, od strane sadašnjeg vlasnika. Kada je riječ o hotelima „Orjent“ i „Turist“, imamo pozitivne informacije, da će njihov vlasnik, u toku predstojeće jeseni, započeti projekat obnove i stavljanja hotela u funkciju, za koju su i namijenjeni“, pojasnio je Udruženju gradjana, načelnik Branko Roljić.

Kroz zajedničku saradnju Udruženja i različitih medjunarodnih organizacija, započeti su i realizovani odredjeni projekti, s tim da se opština Čajniče, nije mogla pohvaliti raspoloživim finansijskim sredstvima.

Zajedničkim rješavanjem problema hotelskih kapaciteta, Čajniče ima priliku da oformi Turističku zajednicu, koja bi bila pokretač i nosilac aktivnosti razvoja turističke djelatnosti u ovom mjestu, a do tada, zanemareni hotel „Čajniče“, biće i dalje trenutno utočište pasa lutalica, koji nesmetano drijemaju i borave pred ulaznim vratima ovog, nekada velelepnog objekta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,