Piroman podmetnuo 30 požara

Agencije - 24. marta 2012. 058.ba

Požar

VIŠEGRAD – Nepoznati piroman ili više njih podmetnuo je danas 30 požara pored puta kroz gustu borovu šumu u Hrtar gradu udaljenom 15 kilometara od Višegrada.

Vatru je primijetio šumar Miroslav Baranac koji je alarmirao radnike Šumskog gazdinstva (ŠG) „Panos“, koji su uspjeli da lokalizuju i ugase požare koji se nisu brzo širili zbog vlažne zemlje u šumi.

Šef uzgoja i zaštite šume u ŠG „Panos“ Rajko Nikitović je rekao da je u posljednjih 10 godina na ovom prostoru podmetnuto nekoliko požara, a prošle godine krajem avgusta u namjerno izazvanom požaru načinjena šteta od pola miliona maraka.

Nikitović je pojasnio da šteta nije pričinjena samo postojećim stablima, nego i budućim sadnicama, jer se sa stabala bora iz ovog odjela beru šišarke koje se koriste za proizvodnju sadnica u rasadima.

Na požarište su izašli inspektori Policijske stanice Višegrad koji tragaju za piromanom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,