Neki se ni poznali nisu

01.07.2012.

40 godina mature

ROGATICA – Kada su prošle godine obilježavajući 40 godina mature, bivši učenici čatvrtog „A“ i „B“ razreda Ekonomske škole „Pero Kosorić“ Rogatica iz generacije 1970/71. godina, koje je završilo 46 maturanata, donijeli odluku da se od tada pa nadalje, zbog osipanja iz više razloga, susreti održavaju svake godine, već se pokazalo opravdanim.

Na ovogodišnji, 41. susret, koji je održan danas, subota, 30 juna, umjesto prošlogodišnjih 12 bivših maturanata, došlo je 10.

– Na našu radost niko se nije pridružio grupi od osam kolega za koje smo prošle godine utvrdili da su se preselili na onaj svijet, ali smo dobili i prve penzionere. Na ovo viđenje došli su nam i novi. Među njima je i naša draga kolegica Bisera Ahmetspahić iz Sarajeva i kolega Slobodan Đerić iz Lazarevca u Srbiji, reče jedan od organizatora susreta Branka Džida.

Zanimljivo je da je i ovo bio susret iznenađenja. Neki se ni međusobno nisu prepoznali, ali se komuniukacija brzo uspostavljala i počele anagdote na srednjoškolske dane.

Susret je održan u bijeloj sali motela „Park“, a svi prisutni sa zadovoljstvom su pričali o novom izgledu njihove bivše škole čija sanacija je u toku.

Sreten Mitrović