„Askina“ treća šetnja od ćuprije do Andrićgrada

02. septembra 2012. 058.ba

ASKA u Andrićgradu

PREVENTIVOM PROTIV BOLESTI

VIŠEGRAD – Članice višegradskog Udruženja žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke „Aska“ organizovale su Treću po redu šetnju, koju je podržala opština Višegrad.

Sredstva prikupljena registracijom na ovoj šetnji biće iskorištena za troškove odlaska mladih članica „Aske“ na Petu šetnju u Sarajevo.

Šetnja višegradskim ulicama od Trga palih boraca, kojoj su se pridružili načelnik i zamjenik načelnika opštine Višegrad, Tomislav Popović i Vinko Droca, završena je u Andrićgradu.

Svetlana Novaković, predsjednik Udruženja „Aska“ ističe da je prije osam godina operisala karcinom, a da je aktivna u okviru ovog udruženja od njenog osnivanja, prije šest godina.

-Ovo je Treća šetnja u Višegradu, čiji je cilj da prikupimo potrebna finansijska sredstva kako bi krajem septembra otišli u Sarajevu na sličnu manifestaciju, gdje idemo već četrvrtu godinu zaredom. I ove godine imamo podršku od opštine Višegrad, a pomogli su nam prijatelji oko obezbjeđenja razglasa, zatim Radio Višegrad i internet portali, te uprava Andrićgrada, istakla je Novakovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Tomnislav Popović kaže da uvijek podržavaju ovakve aklcije i slična humanitarna udruženja.

-Svaka preventivna akcija, kad je u pitanju zdravlje ljudi, nailazi na našu podršku. Ovo je simbolična šetnja koja predstavlja podršku ovim ženama koje imaju hrabrosti da se bore i suprotstave ovoj teškoj bolesti. Šetnja je istovremeno i upozorenje svima da na vrijeme kontrolišu svoje zdravlje i preventivno utiču na sprečavanje pojava ovakvih i sličnih bolesti, koristeći sve povoljnosti koje nam nudi zdravstveni sistem Republike Srpske, poručio je Popović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: