Festival doprinosi afirmaciji Višegrada

SRNA - Radoje Tasić - 28. septembra 2012. 058.ba

Glumci festivala kod načelnika

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović ocijenio je da će veliki broj učesnika ovogodišnjeg Festivala omladinskih pozorišta doprinijeti afirmaciji Višegrada kao mjesta značajnih kulturnih zbivanja.

„Ovoliko mladih umjetnika, režisera i scenarista sigurno će doprinijeti daljoj afirmaciji Višegrada kao mjesta velikih i značajnih kulturnih zbivanja“, rekao je Popović na prijemu delegacije Festivala.

Pozorišna rediteljka iz Banjaluke Sanela Janković rekla je da 12. Festival omladinskih pozorišta protiče u znaku kvalitetnih predstava i dobrih glumaca amatera.

„Za četiri dana biće odigrano 15 predstava, od kojih su tri u konkurenciji za neku od nagrada“, rekla je Jankovićeva, koja je i član žirija ovog festivala.

Ona je ocijenila da je posjeta pozorišnim predstavama solidna.

Režiser i scenarista iz Novog Grada Srećko Marčeta rekao je da je amatersko pozorište iz ovog mjesta na Festivalu predstavljeno predstavom „Pomozite mi da se udam“, koju izvodi mlada glumica Andreja Adamović.

Festival omladinskih pozorišta je prije dva dana otvorila pomoćnik ministra prosvjete i kulture Irena Soldat Vujanović, koja je istakla da posljednjih godina postoji veliki interes gradova za njegovo održavanje, što dovoljno govori o kvalitetu i značaju pozorišnih predstava mladih amatera.

Festival se održava u okviru kulturne manifestacije posvećene Ivi Andriću „Višegradska staza“, koja je počela u junu, a završava se početkom oktobra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,