Komšije spasile djecu od požara

Glas Srpske - Sreten Mitrović - 24. septembra 2012. 058.ba

Izgorila kuća u Rogatici

ROGATICA – Zahvaljujući komšijama koji su pritekli u pomoć i gasili požar izbjegnuta je veća tragedija u porodici Bojana Stojančevića iz Rogatice.

U ulici Đenerala Draže Mihailovića u naselju Podljun izgorjela je porodična kuća Bojana Stojančevića (36), a do požara je došlo u petak oko ponoći kada su Bojan, njegova supruga, majka i dvoje djece legli da spavaju. Ni slutili nisu da im gori kuća, ali je na sreću požar primijetio komšija Dejan Pavlović koji je probudio tek usnule Stojančeviće poslije čega su i ostale komšije pritekle u pomoć.

Ubrzo su došli i vatrogasci, ali za krov kuće nije bilo spasa. U potpunosti je izgorio, a oštećen je i veći dio namještaja i kućnih instalacija.

– Bilo je jezivo, mislio sam da smo gotovi. Krov se urušavao od siline vatre, a u kući su bile i naše kćerke koje imaju šest i sedam godina. Uplašio sam se i za staru majku. Pitao sam se kako ih sve spasiti od vatrene stihije koja je gutala sve pred sobom – ispričao je Stojančević i dodao da ga je obuzela panika i da ne smije ni pomisliti šta bi se sve desilo da nisu u pomoć pritekle komšije.

– Zahvaljujući Bogu i komšijama čeljad su na vrijeme evakuisana i niko nije povrijeđen. Ostalo će se nekako nadoknaditi – kazuje još u šoku Bojan.

Stojančevići su, dodaje glava porodice Bojan, izbjeglice iz Visokog kod Sarajeva. U Rogatici su kupili kuću i u nju uselili prije devet godina. Uz plaćanje devastirane kuće u visini od 24.000 maraka, uložili su i znatan dio novca u njenu adaptaciju pa će im zbog toga biti teško da je sada obnove.

Bojan i njegova supruga su nezaposleni i nalaze se na Birou za zapošljavanje. U bar djelimičnom saniranju nastale štete pomoć je obećao načelnik opštine Radomir Jovičić i Šumsko gazdinstvo “Sjemeć”.

– Moram nešto činiti što prije, jer nastupaju kraći dani i jesen, a porodicu sam smjestio kod rodbine – rekao je Bojan.

Dimnjak

Uzrok požara, po svemu sudeći, je dimnjak koji je, sad se utvrdilo, loše urađen. Konačnu riječ o tome daće ipak komisija Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo koja je izvršila uviđaj.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,