Vatra prijeti naseljma

SRNA - 08. septembra 2012. 058.ba

Požar

NOVO GORAŽDE – Veliki požar u opštini Novo Goražde naglo se rasplamsao pod uticajem vjetra, i počeo se širiti prema naseljenim mjestima, a iz ove opštine upućen je zahtjev Ministarstvu odbrane BiH za djelovanje helikoptera.

Šef Službe za privredu i mjesne zajednice u opštini Novo Goražde Tomislav Čarapić, rekao je da se požar širi iz Mjesne zajednice Ustiprača ka Kopačima, tačnije selima Zemegresi, Surovi, Gojčevići, Mašići, Našćenje, Kostenik i Borak brdo i trenutno predstavlja opasnost za između 50 i 100 domaćinstava.

On je istakao da nema dovoljno materijalnih sredstava, kamiona i osoba koje bi pomagale u gašenju požara, tako da se neće moći odbraniti sve kuće, pa će se najvjerovatnije morati evakuisati jedan broj porodica, prenose federalni mediji.

„U ovim trenucima požar se proširio i na visoke četinare, tako da imamo veliki problem. Ako u toku dana ne dobijemo helikopter, mi se moramo pripremiti da svim raspoloživim sredstvima branimo kuće koje su na udaru“, kaže Čarapić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,