Osvojili više od 100 medalja

Glas Srpske - Sreten Mitrović - 04. februara 2013. 058.ba

Atletičari Boris i Bojan Stanišić

ROGATICA – Baveći se atletikom iz hobija, braća Boris (18) i Bojan (16) Stanišić, čiji su roditelji poslije egzodusa iz Brgula kod Vareša došli u Rogaticu 1996, do sada su sakupili 111 medalja, brojne diplome i pehare.

Samo mlađi Bojan osvojio je 88 odličja od čega 50 zlatnih, 26 srebrnih i 12 bronzanih uz 11 pehara. Boris je na atletskoj stazi osvojio 23 medalje, među kojima je najviše zlatnih, i više od 30 diploma. Trenutno je nešto rjeđe na atletskoj stazi. Uskače kad treba trčati u štafeti 4 h 100 i 4 h 400 metara. Ali, zato, sve više u njegovim rukama je koplje kao disciplina u kojoj traži sebe i ima već zapažene rezultate.

Bojan Stanišić kao učenik drugog razreda gimnazije još ozbiljnije ne razmišlja gdje će nastaviti školovanje. Ali se zato intenzivno bavi trčanjem pri AK Pale. Poslije jednomjesečnih priprema u Ulcinju, uspješno je startovao na 46. međunarodnom „Belom krosu“ koji je prošlog vikenda održan u Beogradu.

– Osvojio je prvo mjesto u konkurenciji mlađih juniora u trci na 4.000 metara na kojoj je trčalo preko 70 atletičara iz bivših jugoslovenskih republika, Rumunije, Bugarske, Mađarske i Norveške. Ovo je njegovo četvrto učešće na „Belom krosu“ odakle se vratio sa tri zlatne i jednom srebrnom medaljom – rekao je njegov trener, poznati dugoprugaš iz Rogatice Goran Ješić.

Brojna su takmičenja na kojim je Bojan učestvovao.

– Moj najveći uspjeh je prvo i drugo mjesto na prošlogodišnjem Internacionalnom festivalu mladih u Konji (Turska). Na 800 metara sam bio najbolji, a na 200 drugi – naglasio je Bojan Stanišić.

Ponosi se i prvim mjestom na seniorskom prvenstvu Republike Srpske na 800 metara, pobjedama na krosu Radio-televizije Srbije i međunarodnim trkama u Prnjavoru, Tesliću, Sokocu, Rogatici, Palama, Mrkonjić Gradu, Banjaluci, Zenici, Brčkom, Tuzli, ali i Nikšiću, Baru….

– U ovoj godini, cilj mi je da se sa medaljom vratim sa Balkanskog prvenstva za mlađe juniore koje će se održati u turskom gradu Edirne – dodao je Bojan.

Portreti

Uz atletiku Boris je sve više zaokupljen likovnom umjetnošću. Za sada vrlo uspješno crta portrete i nada se da će mu to, kada ove godine završi ekonomsku školu u Srednjoj školi u Rogatici, otvoriti vrata Likovne akademije u Sarajevu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,