Nacionalni park „Sutjeska“ – nosilac razvoja turizma

Opština Foča - 07. marta 2013. 058.ba

Zlatko Prlenda i Dubravko Suvara

FOČA – Nacionalni park „Sutjeska“ će, uz rafting rijekom Tarom, biti okosnica razvoja turizma ne samo za opštinu Foča, već i cijelu regiju.

U projektu dugoročnog razvoja turizma, koji je predstavljen i podržan na sastanku Inicijalnog odbora u Foči, planirano je niz manifestacija i programskih sadržaja koji će afirmisati mogućnosti i prirodne posebnosti Nacionalnog parka „Sutjeska“.

„Ovim projektom želimo da Nacionalni park „Sutjeska“, koji je biser turizma, ne samo Republike Srpske, već i Balkana, obezbijedi ono mjesto koje mu pripada. To se posebno odnosi na programske sadržaje okrenute mladima, ali i lokalnom stanovništvu koje će kroz agroturizam imati ekonomski interes. Projekat je naslonjen na podršku Vlade Republike Srpske, kao i resornih ministarstava BiH, jer obuhvata promociju i turističkih potencijala iz cijele BiH“ – kaže Zlatko Prlenda, autor projektnog koncepta.

„Projekat će podržati i Ferijalni savez Republike Srpske, koji će uz tradicionalne manifestacije, kao što je Kamp prijateljstva, na Tjentištu organizovati i druge manifestacije. Pokrenuli smo inicijativu da Nacionalni park „Sutjeska“ postane nastavna baza za studente šumarstva i drugih prirodnih nauka, kao i studente ekologije“ – kaže Dubravko Suvara, predsjednik Ferijalnog saveza Republike Srpske.

„Ovo je dugoročni projekat čija realizacija znači nov, drugačiji pristup razvoju turizma. Uvjereni smo da će ovaj koncept dobiti i odgovarajuću podršku“ – kaže Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , , , ,