Football friends: U finalu Svonsi i NEC Breda

28.07.2013.

Football friends

FOČA – Poznati su finalisti devetog međunarodnog turnira omladinskih ekipa Football friends Foča 2013.

Po imenima dva najjača učesnika ovogodišnje smotre velški Svonsi i holandska NAC Breda boriće se za trofej prijatelja fudbalske mladosti.

Definitivno nakon dva dana nadmetanja može se slobodno reći da je ovo jedan od najuspješnijih i najujednačenijih turnira do sad održanih u Foči, gradu mladosti i sporta.

U prvom polufinalnom meču Holanđani su bili spretniji i sretniji od podgoričke Budućnosti, jedan pogodak im je bio dovoljan da obezbjede finale. Iskreno Crnogorci će imati za čim da žale, bili su većim dijelom susreta ravnopravan protivnik, čak u pojedin momentima i opasniji, ali ipak na kraju su se radovali Holanđani.

Susret između domaćina Sutjeske i favorizovanog Svonsija ispunio je stadion pokraj Ćehotine. U izuzetno lijepom ambijentu Fočaci su pružili maksimum, ali ipak kvalitet je bio na strani gostiju iz Velsa koji su tek u drugom dijelu slomili žilav otpor domaćeg sastava i sa dva gola prednosti obezbjedili plasman u finale.

U borbi za plasman od petog do osmog mjesta Crvena Zvezda je u potpunosti nadigrala Željezničar. Četiri gola u mreži sarajlija pravi je odnos snaga na terenu a ovaj trijumf beograđana može da bude samo utjeha za poraz u četvrtfinalnom meču protiv domaće Sutjeske.

Kragujevački Radnički se na ovom turniru predstavio u vrlo dobrom izdanju, međutim doživio je i dva minimalna poraza, prvo od NAC Brede a potom u borbi za plasman i od Olimpije pa će bez obzira na dobre partije utjehu tražiti u borbi za sedmo mjesto protiv Željezničara.

U finalnom susretu će se sastati Svonsi i NAC Breda a za treće mjesto će se boriti Sutjeska i Budućnost. Borbu za petu poziciju će odlučiti susret uzmeđu Olimpije i Crvene Zvezde a za sedmu poziciju koplja će ukrstiti Radnički i Željezničar.

Utakmica za 3. mjesto

18:00 Sutjeska – Budućnost

Finale

20:00 NAC Breda – Svonsi

Polufinale

NAC Breda – Budućnost 1:0

Strijelac: 1:0 Ben Ali u 69.min.
Gradski stadion u Foči.
Gledalaca 500.
Sudija: Srđan Lubura (I.Sarajevo), Pomoćnici: Slašan Došlo (I.Sarajevol), Nilan Krunić (Foča), četvrti sudija Mirko Stojanović (Foča).
Delegat: Slavko Srndović (Foča).
Žuti kartoni: Mejiers i Voermans (NAC Breda), Stijepović (Budućnost).

NAC Breda: Minard, Ben Ali, Bard, Geri (Isler), Hadad, Meijer (Belacani), Meijers (Daman), Osvort, Patan (Trets), Rajli, Voermans. Trener: Gert Bruselers.

Budućnost: Maraš, Roganović, Popović, Banović, Vujošević, Čelebić, Stijepović (Babović), Dmitrović (Dajković), Gazivoda (F.Radonjić), Radišević, Janketić (S.Radonjić). Trener: Vojislav Pejović.

Svonsi – Sutjeska 2:0
Strijelci: 1:0 Atieo u 54.; 2:0 Kop u 74. (11m).
Gradski stadion u Foči.
Gledalaca 1000.
Sudija: Zoran Soknić (I.Sarajevo). Pomoćnici: Miroslav Ljuboja i Slavoljub Gogić (I.Sarajevo), četvrti sudija Davor Vukašinović (Rogatica). Delegat: Slavko Srndović (Foča).

Svonsi: Luis, Kono, Laki, Atio, Kameron (Kop), Samuel (Dilan), Fransis, Oven (Šerman), Falon, Ovens, Latman. Trener: David Leh.

Sutjeska: Filipović, Vukadinović, Aćimović, N.Milanović, Đ.Milanović, K.Mališ (M.Pljevaljčić), Sekulović, O.Pljevaljčić, M.Malić, Ćubić, Ivanović. Trener: Filip Ikonić.

Utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta

Olimpija – Radnički (KG) 1:0
Strijelci: Kregar u 24. min.
Gradski stadion u Foči.
Gledalaca 100.
Sudija: Slađan Došlo (I Sarajevo). Pomoćnici: Mirko Stojanović i Đorđe Krunić (Foča), četvrti sudija Stanislav Sekulić (Foča).
Delegat: Ranko Sekulić (Foča).
Žuti kartoni: Strajnar (Olimpija), Srećković (Radnički).

Olimpija: Kerec, Abić, Gantar (Strajnar), Čančar, Čoralić, Istenić (Gregorn), Kregar (Voinov), Sendić, Fortuna (Kaltak), Valenčić (Tot), Hajdarević. Trener: Dejan Kopasić.

Radnički (KG): Najdanović, Obradović (Seočanac), Milojević, Dobrić, Milutinović, Gorčanin (Lazarević), Lukić (Srećković), Trajković, Goljović (Gavrović), Đukić (Milovanović), Veselinović (Ratković). Trener: Dejan Joksimović.

Crvena Zvezda – Željezničar 4:0

Strijeci: 1:0 Zukanović u 4.; 2:0 Jovanović u 16.; 3:0 Grujić u 23.; 4:0 Zukanović u 74. min.
Gradski stadion u Foči.
Gledalaca: 300.
Sudija: Slavoljub Gogić (I.Sarajevo) . Pomoćnici: Davor Vukašinović (Reogatica), Zdravko Vuković (Foča), četvrti sudija Zoran Soknić (I.Sarajevo).
Delegat: Ranko Sekulkić (Foča).
Žuti kartoni: Grujić (Crvena Zvezda), Gojak (Željezničar).

Crvena Zvezda: Đorđev, Iličić, Brajović (Tošić), Brkić (Radmanović), Luković, Jovanović, Žerađanin,(Petković), Grujić, Zukanović, Živković (Janković), Aleksić (Stanković). Trener: Nebojša Maksimović.

Željezničar: Ćutahija, Rizvanović, Kulovac (Selak), Osmanković, Džuho, Hadžiahmetović, Gojak, Žerić (Plakalo), Sarač (Redžić), Ivković (Šurtović), Ajkunić (Palić). Trener: Admiur Adžem.

Zahvalnost Paji Radanoviću

Sve što se dešava ovih dana u Foči ima svoju drugu posebnu dimenziju. Gostoprimstvo građna grada sa obala Drine i Ćehotine je nadaleko poznato. Ipak sportistima, fudbalerima i gostima poseban ugođaj već godinama čine izuzetni sportski radnici koji su i uspješni biznismeni i ugostitelji. Upravo iz tog razloga zamoljeni smo od strane vođstva puta i kompletne ekipe Budućnosti iz Podgorice i beogradske Crvene Zvezde da posebnu zahvalnost odamo Paji Radanoviću, čovjeku sporta i fudbala, legendi koji je utkao dušu i srce u organizaciju Footbal friendsa a već dugi niz godina je i jedan od nosioca svih aktivnosti u FK Sutjeska.