Rogatičanin šampion Balkana

07.08.2013.
Bojan Stanišić

Bojan Stanišić

​ROGATICA – Braća Boris (18) i Bojan (16) Stanišić iz Rogatice, baveći se atletikom do kraja prošle godine osvojili preko 110 medalja, brojne diplome i pehare. Već početkom ove godine mlađi Stanišić, Bojan, obećao je medalju i sa Balkanskog prvenstva za mlađe juniore u turskom gradu Edirnu.

​Obećao i ispunio. Na prvenstvu koje je održano prošle subote, 3. avgusta, došao je kući u Rogaticu sa čak zlatnom medaljom. Pobijedio je u trci na 1500 metara sa rezultatom 3:59,24 i postao šampion Balkana u ovoj disciplini.

– Ostvario se moj cilj, nade mog trenera, nekadašnjeg dugoprugaša Gorana Ješića, moga kluba „Pale“, ali i Atletskog saveza BiH koji mi je povjerio da budem kapiten muške reprezentacije na ovom prestižnom takmičenju atletičara Balkana, kazuje Bojan.

Bojan Stanišić sa trenerom Goranom Ješićem

Bojan Stanišić sa trenerom Goranom Ješićem

​Prvo mjesto i zlato iz Edrina najveći je ali ne i jedini ovogodišnji uspjeh ovog atletičara. Od 19 različitog nivoa takmičenja kod nas i u regionu, na koliko je učestvovao, 12 puta je osvojio zlato i tri puta bio srebreni. Ali se on, kako reče za „Glas Srpske“, ponosi i četvrtim mjestom na prvenstvu Srbije za seniore drugi dan u trci na 800 metara sa rezultatom 1:53,28 i time potvrdio normu u ovoj disciplini za svjetsko prvenstvo koja je bila 1:55,00.

– Tu je, dodaje on, i sedmo mjesto u Slovačkoj Banskoj Bistrici na KUP-u Evrope, treća grupa, na kome sam u trci na 1500 metara (3:57,31) oborio državni rekord BiH za mlađe juniore koji je bio u vlasništvu Nenada Tošovića, člana AK „Rogatica“ (3:58,86).

​Bojan se ponosi i sedmim mjestom na drugom učešću na prvenstvu Srbije u Sremskoj Mitrovici 15. juna na kome je u seniorskoj konkurenciji prvi dan u trci na 1500 metara sa rezultatom 3:59,79 potvrdio normu za svejtsko prvenstvo. Ne smatra da je loše ni 19 mjesto na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u Ukrajinskom Donjecu 10. jula.

– Na ovom takmičenju prošao sam kvalifikacije na petom mjestu u grupi i ušao u polufinale trke na 800 metara sa rezultatom 1:53,23. U polufinalu sam bio šesti u grupi, ali to nije bilo dovoljno da uđem u finale jer sam trčao ispod mojih mogućnosti – 1:54,46, reče Bojan.