Saopštenje SNSD-a Višegrad

28.05.2014.

SNSD Višegrad

Poštovani građani Višegrada,

Do sada nam je svima poznata činjenica da SDS koristi svoju medijsku kuću BN TV za neprestane napade na Predsjednika Milorada Dodika i sve što ima veze sa SNSD-om, a sada očigledno pokušavaju da dio Boračke organizacije uključe u međustranačke sukobe i prepucavanja.

Naime, svaki pismeni čovjek koji je čitao naše saopštenje od 25.05.2014. godine može da shvati da se isto sastoji od dva dijela.

Prvog, koje se odnosi na sastanak predstavnika OO SNSD Višegrad sa predsjednikom OBO i članovima predsjedništva u kome je još jednom potvrđeno da postoji razumjevanje od strane SNSD-a za status boračkih kategorija i potreba nemješanja bilo koje politike u rad predstavnika tih kategorija.

U drugom dijelu osvrnuli smo se na prethodno saopštenje poslanika Miroslava Kojića u kojem bez ijednog opipljivog dokaza optužuje Andrićgrad da se bavi hapšenjem na području grada.

Posle objavljivanja našeg saopštenja, Kojić je na sve moguće načine vršio pritisak na OBO Višegrad zahtjevajući od njih da demantuju naše saopštenje. Pošto su neutralni članovi OBO to odbili izgleda da je saopštenje OBO-a napisao lično, a što dokazuju riječi koje on često koristi u svojim brojnim obavještenjima (haranga, progoni itd).

Iz saopštenja OBO se ne vidi šta oni demantuju, ali može se primjetiti nervoza onoga koji ga je sačinio.

Ako neko nezakonito hapsi, ispituje i otima građane Višegrada onda Kojić kao poslanik i pravnik veoma dobro zna na koji način i kome treba da se obrati.

Današnjim saopštenjem koje je objavljeno na internet portalima, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) demantovala je postojanje nezakonitih privođenja i saslušanja na teritoriji Višegrada što samo govori da se radi o zloupotrebi u dnevno političke svrhe.

Istovremeno obavještavamo javnost da se više nećemo oglašavati povodom ove tematike.