Budućnost bolja od Vojvodine, Rabotnički od Olimpije

25.07.2014.

Football friends 2014

Poznati polufinalisti

FOČA – Četvrtfinalnim utakmicamana na Gradskom stadionu u Foči počeo je deseti međunarodni omladinski turnir „Football friends“, koji je okupio osam omladinskih ekipa (U 17) iz šest zemalja bivše Jugoslavije.

U prvom susretu sastali su se Olimpija i Rabotnički, nakon što je meč završen rezultatom 1:1 pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje su Makedonci bili uspješniji i savladali Slovence sa 11:10.

U drugom susretu podgorička Budućnost je bila bolja od novosadske Vojvodine i slavila 2:1.

U najzanimljivijem meču prvog dana turnira Rijeka je pobijedila minimalno ali potpuno zasluženo beogradsku Crvenu Zvezdu, rezultat je bio 1:0 za hrvatski klub.

U posljednoj četvrtfinalnoj utakmici su se sastali BiH predstavnici, sarajevski Željezničar i domaćin Sutjeska, Željo je bio bolji i trijumfovao sa 2:0.

Drugog dana turnira na program su polufinalni susreti i mečevi za plasaman, u borbi za finale će se sastati Rabotnički i Budućnost te Rijeka-Željezničar, dok će se za poredak od petog do osmog mjesta nadmetati Olimpija-Vojvodina i Crvena Zvezda-Sutjeska.

Otvarajući turnir načelnik opštine Foča i predsjednik organizacionog odbora Radisav Mašić je rekao da je ovo praznik sporta i mladosti čiji je osnovni smisao izražen i u imenu turnira.

– Ovo nije samo smotra najboljih mladih fudbalera, ovo je mnogo više od toga. Football friends je prava, istinska škola fudbala i u isto vrijeme istinska škola prijateljstva i drugarstva – zaključio je Mašić.

Zoran Avrarmović, predsjednik beogradske Fondacije „Football friends“, koja je uz opštinu Foča i Fudbalski klub „Sutjeska“ organizator turnira, istakao je na otvaranju ove fudbalske smotre da Foča može biti ponosna na činjenicu da je već deset godina centar omladinskog fudbala u ovom dijelu Evrope, te da je ovaj turnir izgradio renome, pa je klubovima postalo prestiž da dođu u ovaj grad.

– Divno je da imamo bivšu Jugu u jednom divnom ambijentu. Gledamo da svake godine, dovodemo nekoga ko ranije nije bio, ovoga puta je to Rijeka, a nepredviđene okolnosti spriječile su londonski Crystal Palace, koji je imao veliku želju da dođe u Foču“ – zaključio je Avramović.