13. marta se navršava 40 godina od smrti književnika i nobelovca Iva Andrića

09. marta 2015. 058.ba

Ivo Andrić pored ćuprije

KNjIŽEVNO VEČE ANDRIĆU U ČAST

VIŠEGRAD – Povodom 40 godina od smrti književnika i nobelovca Iva Andrića Dom kulture Višegrad u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Ivo Andrić“, Srpsik prosvjetnim i kulturnim društvom „Prosvjeta“ i Društvom ljubitelja pisane riječi „Most“, u maloj sali, u četvrtak, 12. marta u 18,00 časova priređuje književno veče pod nazivom „Andriću u čast“.

Voditelj programa je Stojka Mijatović, predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske, a uvodnu besjedu o Andriću govoriće profesor književnosti Dijana Inđić-Milošević.

U programu učestvuju: recitatori Narodne biblioteke „Ivo Andrić“, pod vođstvom profesorice Miljane Pecikoza, recitatori Srednje škole „Ivo Andrić“, pod vođstvom profesorice Dijane Inđiđ-Milošević i recitatori Dramskog studija Doma kulture, pod vođstvom pedagoga Bojane Podgorica.

Svoje stihove govoriće članovi Društva ljubitelja pisane riječi „Most“, a najavljena je i promocija zbirke pjesama za djecu „Šesto čulo“, višegradskog pjesnika Vukašina Tripkovića.

U muzičkom dijelu programa nastupiće Ana Šijaković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,