Humanitarni koncert za Sergeja Ševića iz Novog Grada

SRNA - Jovana Borovčanin - 12. новембра 2015. 058.ba

Koncert Sergej Sevic

VIŠEGRAD – Za humanitarni koncert za Sergeja Ševića iz Novog Grada, koji je večeras održan u Višegradu, rasprodate su sve karte i prikupljeno više od 1.500 KM.

Ovaj dvanaestogodišnji dječak upućen je na liječenje i operaciju u London, a za liječenje mu je potrebno više od 100.000 evra.

Organizator koncerta Zoran Maksimović rekao je Srni da je priču o malom Sergeju pronašao na internetu i tako došao na ideju da započne akciju prikupljanja novca.

„Kontaktirao sam porodicu i predložio im da održimo humanitarni koncert za Sergeja u Višegradu“, dodao je Maksimović i pozvao i ostale opštine da se uključe i nastave ovu humanitarnu akciju.

Koncert Sergej Sevic

On je istakao da ga posebno raduje to što se veliki broj Višegrađana odazvao ovoj akciji, kao i veliki broj lokalnih pjevača i kulturno – umjetničkih društava koji su svojim dolaskom pokazali humanost.

Maksimović je zahvalio Srednjoj školi „Ivo Andrić“ iz Višegrada koja je dala skroman doprinos ovom koncertu.

Otac oboljelog dječaka Dalibor Šević zahvalio je svim učesnicima, organizatoru i ljudima koji su došli, kako bi se što prije prikupila sredstva za Sergejevo liječenje.

On je objasnio da je prvo potrebno obezbijediti depozit od 65.000 maraka, a da je ukupno potrebno oko 200.000 KM. „Čim skupimo sredstva uplatićemo depozit da bi nas klinika primila i zakazala operaciju“, rekao je Šević.

Koncert Sergej Sevic 3

Svi koji žele pomoći Sergejevo liječenje mogu uplatiti sredstva na račun broj 5521103206619606 kod Hipo Alpe Adria banke.

Dvanaestogodišnji Sergej Šević iz Novog Grada boluje od veoma rijetke bolesti suženja nadbubrežnih arterija koja uzrokuje stradanje većine unutrašnjih organa.

U okviru koncerta za pomoć Sergeju predstavljen je i humanitarni broj 1412 namijenjen za prikupljanje pomoći tridesetpetogodišnjem Đuriši Tepavčeviću iz Gacka, kome je za transplantaciju bubrega i pankreasa potrebno 100.000 evra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,