Nove kuće povratnicima u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 21. јануара 2016. 058.ba

Kuce povratnicima u Rogatici

ROGATICA – Prema projektu „Rekonstrukcija stambenog fonda“ koga finansira Saudijski razvojni fond (SDF) po sistemu „ključ u ruke“ u cilju povratka porodica iz kategorije povratnika i izbjeglica u Rogatici u prvom polugodištu ove godine treba da se obnovi i rekonstruiše 13 stambenih objekata veličine do najviše 50 kvadratnih metara.

Lokacije su različite pa će se obnavljati po dvije kuće u Rogatici, na Pašić Kuli i u Čavčićima i po jedna u Pripečku, Čadovini, Starčićima, Kovačici, Varošištima. Šenoj Kreni i Šetićima.

Pošto su ugovori sa „Primusom“ iz Rogatice, kao izvođačem radova, potpisani 20. novembra prošle godine, lijepo vrijeme u ostatku novembra i tokom decembra iskorišteno je i već su radovi na nekim kućama daleko otišli. Pod krovom i sa osnovnom infrastrukturom (limeni okovi krova i oluci za odvod oborinskih voda, vodovodno-kanalizaciona i elektro instalacije sa fasadnom stolarijom) je čak osam kuća od čega dvije na Pašić Kuli i po jedna na Biljinom Polju u Rogatici, Šetićima, Starčićima, Čadovini, Kovačici i Šenni Kreni, a započeta je adaptacija jedne kuće u Rogatici, reče direktor „Primusa“ Milad Obrenović.

– Čim vremenske prilike budu dozvolile, dodao je Obrenović, nastavićemo sa finiširanjem radova na započetim objektima i početi sa izgradnjom preostalih četiri i, mi se nadamo, da ćemo cijeli posao okončati i objekte predati investitoru, odnosno korsnicima, već krajem prvog tromjesečja ove godine.

Opština Rogatica kao domicilna lokalna zajednica za sve objekte obezbijediće priključke struje i vode, a potrebne priključne takse snosiće korisnici, obaveze su iz ugovora o njihovij izgradnji.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: