Održano lovačko veče

SRNA - Jovana Borovčanin - 17. јануара 2016. 058.ba

Lovacko vece u Visegradu

VIŠEGRAD – Lovačko udruženje „Panos“ iz Višegrada organizovalo je tradicionalno lovačko veče kojem je prisustvovalo 300 lovaca iz Višegrada, Rogatice i Rudog iz Republike Srpske, te Lazarevca, Lazareva i Užica iz Srbije.

Predsjednik Lovačkog udruženja „Panos“ Vladan Nikitović rekao je da je ovo tradicionalno druženje na kojem se okupljaju bratska lovačka udruženja.

On je istakao da je zadatak ovog udruženja, prije svega, uzgoj i zaštita divljači, pa tek onda lov.

Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić kaže da ova organizacija ima više od 20.000 članova, koji su organizovani u udruženja i samostalno se finansiraju od članarina.

„U toku je realizuja projekta komercijalnog lova za strane državljane kako bi se udruženja materijalno ojačala, a uporedo se sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske dogovarmo o dodjeli lovišta koja će dobiti u vlasništvo više od 90 odsto udruženja“, istakao je Minić.

Na lovačkoj večeri titulu počasnog člana Lovačkog udruženja „Panos“ dobio je lovac Božo Tuševljak.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: