U Rogatici vakcine ni za lijeka

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 05. novembra 2017. 058.ba

Vakcinacija

ROGATICA – Postala je tradicija da se dobar dio Rogatičana sa prvim danima jeseni vakciniše protiv gripa. To se posebno odnosi na one koji boluju od dijabetesa, koji su na dijalizi ili imali neke od kardiovaskularnih zahvata.

Ove godine izgleda neće biti tako ili će vakcinacija proći u zanenarljivo malom obimu.

Direktor Doma zdravlja u Rogatici doktor Siniša Milješić reče da su dobili neočekivano mali broj komercijalnih vakcina i svega 100 besplatnih za bolesne i one su „planule“ za svega dva dana.

Da li će i jednih i drugih vakcina biti još, on ne zna, ali ostaje dilema ko i zašto nije obezbijedio dovoljan broj ovog preventivnog lijeka. Da li je u pitanju nečiji nemar ili štednja tamo gdje i na kome ne bi trebalo, pita se veliki broj onih koji su već navikli da se vakcinišu i spriječe nastanak bolesti posebno kod starije populacije, sa kojim je Rogatica sve „bogatija“ i koja je u cjelini uzev najugroženija od sezonskog gripa.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: