Zlovrh kod Žepe u opštini Rogatica – Sjećanje na nevine žrtve NATO-a

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. avgusta 2018. 058.ba

ROGATICA – Uz paljenje svijeća zadušnica i polaganje vijenaca Boračke organizacije i Opštine Rogatica i cvijeća članova porodica, danas, 30. avgusta, su se još jednom na Zlovrhu, najvećem vrhu Žepske planine sa 1525 nadmorske visine, na kome je do pred kraj posljenjeg rata bio jedan od najznačajnijih telekomunikacionih objekata bivše JNA, okupili članovi porodica, prijatelji i poznavaoci poginulih 10 vojnika Vojske Republike Srpske iz sastava Rogatičke brigade koje je stigla smrt pod gromadama betona vojnog objekta koga su avioni NATO snaga srušili u noći između 29. I 30. avgusta 1995. godine.

Sjećanju na poginule vojnike uz predstavnike Boračke organizacije opštine na čelu sa predsjednikom Milenkom Rajakom, prisustvovao je i načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Đoko Razdoljac i Ninoslav Prelić sa saradnicima i veći broj članova porodica poginulih boraca. Među njima je bila i Stoja Ujić, majka jedinca sina Velemira koji je tada poginuo u 24 godini života i iza njega ostala supruga sa troje maloljetne djece. Ona su danas već odrasle osobe, završile škole i čekaju posao, rekla je ona.

Na Zlovrhu su bili i otac Slobodan i brat Rajko poginulog Darka Motike koji je tada imao samo 19 godina života, supruga Andrije Obradovića Kalabe (43) Rada i drugi članovi porodica.

I ovoga puta sa Zlovrha je upućena poruka da se žrtve NATO bombardovanja ne smiju zaboraviti i da porodice imaju pravo da traže naknadu za pretrpljenu bol i tugu zbog gubitka najmilijih.

POGINULI NA ZLOVRHU

Na Zlovrhu kobne noći između 29. I 30 avgusta 1995. Poginuli su braća Ljubomir (40) i Dragomir (38) Bakmaz, Velimir Ujić (24), Radenko Sorak (33), Milan Stanišić (27), Zoran Nerić (32), Miloš Jovičić (36), Andrija Obradović (43) i najmlađi među njima Zoran Sorak (20) i Darko Motika (19).

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,