Podijeljeni sjemenski paketi

16.04.2020.

NOVO GORAŽDE – U Novom Goraždu su danas, od strane lokalne vlasti, uručeni sjemenski paketi pomoći domaćinstvima koja se bave poljoprivredom na području naše Opštine.

Prema riječima načelnice, Mile Petković, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je obezbijedilo stotinu paketa pomoći čija je ukupna vrijednost 25.000,00 KM, dok je opština Novo goražde iz svojih sredstava, a po zahtjevima brojnih domaćinstava, obezbijedila dodatnih 45 paketa, te 20 vreća sjemenskog materijala.

-Ovo je zaista vrijedna pomoć za naše stanovništvo koje je većinom orjentisano ka bavljenju poljoprivredom i nadam se da će im biti od koristi prilikom formiranja njihovih ovogodišnjih usjeva, izjavila je načelnica opštine Mila Petković, te dodala da je na ovaj način potpomognuto preko 160 domaćinstava.

Kriterijumi za dodjelu paketa su bili vezani za broj članova domaćinstva, te visinu njihovih mjesečnih primanja, a korisnici su određeni uz pomoć evidencije opštinskog Odsjeka nadležnog za poslove poljoprivrede i Centra za socijalni rad. Prilikom same dodjele, ispoštovane su sve mjere bezbjednosti propisane od strane Republičkog štaba za vanredne situacije povodom aktuelne epidemije novog virusa korona.